*Nettavisen* Nyheter.

Anmeldte bilist etter Sæter-kollisjonen

SYKKELENTUSIAST: Sven Sandberg sykler rundt 12.000 kilometer i året. Nå må han sette seg bak rattet inntil skaden fra ulykken på Sæter leges. Foto: Kristin Trosvik

Et skadet korsbånd og en anmeldelse var resultatet av en kollisjon mellom en bilist og en syklist på Sæter 6. mai.

Klikk på bildet for å forstørre.

SÆTER: Her fant ulykken sted. Arkivfoto

SÆTER: Syklist Sven Sandberg opplevde å bli påkjørt i Sæter-krysset 6. mai av en bil som svingte til høyre ned Nordstrandveien. Et vitne fortalte om hendelsen i Nordstrands Blad 16. mai.

LES OGSÅ: SPALTE: "Derfor hater vi menn som sykler"

Sandberg forteller at han pådro seg en skade på korsbåndet og at han skal begynne med fysioterapi. Mest irriterende er det at sykkelplaner for sommeren foreløpig er lagt på is. Vitner oppfordret Sandberg til å anmelde forholdet, ikke minst fordi bilisten forlot åstedet mens han lå på bakken.

– Jeg kan bekrefte at forholdet er anmeldt, sier Sandberg.

Under etterforskning

Anders Mandal Funnemark, som er påtaleansvarlig i saken, forklarer at saken er under etterforskning og at han derfor ikke kan uttale seg konkret om saken.

– Saken er under etterforskning, så jeg kan ikke kommentere forholdet, sier Funnemark og legger til:

– Hvis man blir dømt for overtredelse av veitrafikkloven er den generelle strafferammen bøter eller fengsel inntil ett år. Dette må vurderes konkret i den enkelte sak, og jeg kan ikke uttale meg om det eventuelle nivået i denne saken da den fremdeles er til etterforskning. Tilsvarende kan jeg heller ikke uttale meg konkret om vedkommende eventuelt har overtrådt straffeloven § 242 ved å rettsstridig forlatt i hjelpeløs tilstand noen man pliktet å dra omsorg for, som for øvrig har en strafferamme på inntil 3 eller 6 år.

LES OGSÅ: Baard tør å sykle i Oslo

Vegtrafikkloven

Utdrag fra Vegtrafikkloven § 12:

«Enhver som med eller uten skyld er innblandet i trafikkuhell, skal straks stanse og hjelpe personer og dyr som er kommet til skade (...) De som er innblandet i trafikkuhell, har gjensidig plikt til å oppgi navn og adresse. Har trafikkuhell medført død eller skade på person og skaden ikke er ubetydelig, skal de som er innblandet i uhellet, sørge for at politiet snarest mulig blir underrettet om uhellet. Før politiet kommer til stede etter slikt uhell, skal de som er innblandet, ikke forlate stedet uten at det er nødvendig eller politiets samtykke er innhentet.»

Les spaltist Baard Ole Amundsens første bidrag til Sykkeldagbøkene her

– Vært i bakken før

Sven Sandberg er vant med trafikk. Jobbreisen går som regel unna på sykkel, selv om han nå er bilist inntil skaden er leget.

– Jeg har vært i bakken før, og har opplevd verre trøkker enn denne, sier han og legger til at hadde bilfører stoppet, hadde han fått en beklagelse, så hadde han ikke anmeldt.

– Da hadde jeg ikke hatt noe annet enn sympati, sier han og legger til at trafikkbildet i hovedstaden har blitt kaotisk.

– Jeg ser farlige situasjoner i Oslo-trafikken nesten daglig.

Nordstrands Blad har vært i kontakt med eier av bilen som ikke ønsker å kommentere saken.

Fortell din historie fra sykkel-Oslo her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.