*Nettavisen* Nyheter.

Anne-Cath. Vestly-dag for hele familien

15. februar er det igjen klart for Anne-Cath. Vestly-dag på Bøler bibliotek, med fokus på barnelitteratur.

BØLER: Anne-Cath. Vestly-dagen ble innstiftet i 2010 og skal være en årlig festdag på Bøler bibliotek.

Anne-Cath. Vestly bodde i kunstnerboligene på Bøler, og det lokale biblioteket ønsker å minne henne ved å sette ekstra fokus på barnelitteratur denne spesielle dagen i året. Biblioteket var fullstappet under fjorårets markering, og nå er det klart for et nytt arrangement.

– Vi inviterer til barne- og familiearrangement tirsdag 15. februar klokken 18. Vi får besøk av forfatteren Gro Dahle, som vil lese en av sine barnebøker, forteller avdelingsleder Heidi S. Stene.

– Arrangementet er åpent for alle, sier Stene og ønsker hjertelig velkommen.

Prisbelønnet forfatter

Gro Dahle debuterte i 1987 og har en mangfoldig litterær produksjon bak seg. Hun har skrevet både dikt, noveller, dramatikk, romaner og lærebøker.

– Særlig kjent er hun for sine bildebøker for barn, som hun lager sammen med sin mann, tegneren og forfatteren Svein Nyhus, forteller Stene.

Dahle har mottatt flere priser. For boka «Snill» mottok hun Brageprisen i 2002.

Formidling

Vestlydagen 2011 byr ikke bare på forfatterbesøk.

Fra klokken 10-11.30 blir det samtale om formidling av barne- og ungdomslitteratur for skolebibliotekarer, lærere og andre spesielt interesserte, ved Silje Hernæs Linhart.

Hun er stipendiat ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier, cand. philol og bibliotekar. Til dette arrangementet er det påmelding.

I tråd med Vestlys tanker

– Det er snart 30 påmeldte til dagsarrangementet, og vi satser også på bra oppmøte på familiearrangementet på kvelden med Gro Dahle, sier Heidi S. Stene.

Hun forteller ellers at Vestly-familien har sagt at de liker årets program.

– De føler at det er i tråd med Anne-Cath. Vestlys tanker og ideer om barnelitteratur og formidling. Så det setter vi stor pris på, sier Stene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag