RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anne gikk ned 27 kilo på ett år


Anne Eftang Silvera hadde slitt med vekta hele sitt voksne liv, før hun i 2013 bestemte seg for å gjøre en forandring.
Anne Eftang Silvera hadde slitt med vekta hele sitt voksne liv, før hun i 2013 bestemte seg for å gjøre en forandring. Foto: Foto: Privat
– Jeg måtte skifte ut nesten hele garderoben min, men det er bare moro, sier den 56 år gamle superslankeren fra Haugerud.

HAUGERUD: Anne Eftang Silvera har slitt med overvekt hele sitt voksne liv, og deltok på sitt første Grete Roede-kurs allerede i 1978. Selv om vekta har gått opp og ned, har hun levd greit med formen.

Fram til 2010. Da ble Silvera enke, og livet hennes ble dramtisk endret.

– Verden min raste sammen og jeg brydde meg ikke mye med hva jeg stappet i meg. Det ble veldig mye ferdigmat, og det gikk lenge mellom måltidene.

Hun kom inn i en vond sirkel, og vekten gallopperte. Samtidig ble selvbildet stadig dårligere. Sorgen og savnet ble supplert med depresjon. I 2012 fikk hun en ryggprolaps og kunne ikke gå på to måneder.

– Jeg tilbrakte utallige timer hos kiropraktor og fysioterapi. Det var da jeg tenkte med meg selv at dette går ikke lenger, jeg ble rett og slett redd, tenkte mye på hvordan fremtiden skulle bli hvis jeg fortsatte i samme spor, sier Silvera.

LES OGSÅ: Terje ville ikke være en deprimert tjukkas

16,6 kilo før sommerferien

I januar 2013 startet Anne Eftang Silveras nye liv. Gjennom et Grete Roede-kurs kom både motivasjonen og livsgleden tilbake. Etter én uke med ny livsstil og kosthold hadde 56-åringen tatt av 2,3 kilo, og innen sommerferien samme år hadde hun blitt 16,6 kilo lettere.

– Mange slipper jo litt opp når man har gått ned så mye. Du tenkte aldri at du var fornøyd da?

– Siden det gikk så fint frem til sommeren 2013, satte jeg meg et nytt mål om å gå ned 25 kilo innen sommeren 2014. Jeg innså at det ville jeg klare innen året var omme, så jeg fortsatte med samme glød og entusiasme. Den 7. november hadde jeg klart målet på minus 25 kilo, sier Silvera.

LES OGSÅ: Jørgen «Pitbull-Terje» Foss: - Hver dag blir det påpekt at du er feit

Kan spise vanlig mat

2013 ble året som forandret Anne Eftvang Silveras liv til det bedre.

– Det var som om «tåken» forsvant og jeg kom ut av en lange dvale, sier hun.

Hun mener suksessen lå i at hun hver dag veide maten og registrerte matinntaket sitt på nett. Slik hadde hun full kontroll på hva hun spiste. Den tilfeldige småspisingen var hun ferdig med.

LES OGSÅ: Sunn mat er viktig for oslofolk

– Det beste er jo at man kan spise helt vanlig mat, sier Silvera, som fortsatt følger «Hold vekten»-kurset for ikke å falle tilbake på gamle synder.

Hun registrerer fremdeles matinntaket på nett i hverdagene, og trener tre ganger i uka.

– Jeg har måttet skifte ut neste hele garderoben min, men det er bare moro.

På nyåret stumpet Silvera røyken, og er fast bestemt på også at den endringen er permanent.

– Jeg tenkte at når jeg nå har klart dette med mat og trening skal jeg jammen klare røyken også.

LES OGSÅ: Superslankeren Rachid Bouzakraft (20) gikk ned fra 116 til 66 kilo på et halvt år

– Anne er en inspirasjon

Annes kursleder Elin Horn forteller at Anne var en flittig kursdeltager som så viktigheten av å ha kontroll på matinntaket ved å veie og registrere alt hun spiste.

LES OGSÅ: Slik ble Jannicke årets slanker

– På den måten hadde hun full kontroll også på at hun ikke spiste for lite. Dette er nok også mye av årsaken til at Anne veldig sjelden stod stille på vekten men hadde en jevn vektnedgang på cirka en halv kilo i uken i hele 2013, sier Horn.

Anne var ikke veldig interessert i trening i starten, men har fått personlig trener og trener 3 ganger i uken.

– Anne er jo en inspirasjon for andre på at alt er mulig. Hun øver på å holde vekten i balanse og finne et matinntak og en treningsmengde som bidrar til det. Hun er godt i gang og jeg er sikker på at hun også vil klare det, avslutter Elin Horn.


LES OGSÅ:

Jørgen Foss valgte slankeoperasjon

«Tren for å være sunn, ikke for Instagram»

Anders (18) ga opp gaming og cola for trening. Se den utrolige forvandlingen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere