RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anne Louise fikk penger til juicefabrikk i Kenya


BISTANDS-GRÜNDER: Forrige uke var Anne Louise Hübert fra Ljan tilbake i Lions-klubben på Nordstrand hvor hennes utrolig aktive bistands-liv begynte. Og med seg fikk hun en sjekk som ble overrakt av president Tore Lynau.
BISTANDS-GRÜNDER: Forrige uke var Anne Louise Hübert fra Ljan tilbake i Lions-klubben på Nordstrand hvor hennes utrolig aktive bistands-liv begynte. Og med seg fikk hun en sjekk som ble overrakt av president Tore Lynau. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Da Anne Louise Hübert fra Ljan var 17 år, fikk hun et utvekslingsstipend av Lions-klubben på Nordstrand. Det har fått positive konsekvenser både for henne og tusenvis av fattige i Afrika.

NORDSTRAND/KENYA: For da hun var hjemme igjen og ferdig med videregående skole, var reiselysten tent. Hun pakket ryggsekken og dro til Kenya.

Der fikk hun se fattigdom, og hun forsto hva det vil si for små barn å ha et sted å bo, få en utdannelse og å ha en jobb. Nå syv år etter har hun hjulpet og reddet tusenvis.

Les mer om Anne Louise Hübert her: Kurver gir arbeid og mat

– Kjempeimponert

Bærekraftig utvikling er et motto for Aid in Action – en organisasjon hun har fått i gang. Den lever på frivillig arbeid og bidrag.

Dette fortalte hun om da hun forrige uke besøkte den lokale Lions-klubben som altså var den som fikk henne i gang.

Nå driver hun barnehjem, skoler og bedrifter. Jordbruk har kommet i gang, brønner gir vann og det er plantet tusenvis av trær. Papaya-frukter gir grunnlag for juice-fabrikken som nå bygges opp. Her har den unge Ljans-damen nå fått Coca Cola inn i bildet.

– Vi er kjempeimponert over alt du har fått til i ditt unge liv, sa Lions-president Tore Lynau da han forrige uke på vegne av Nordstrand-klubben overrakte en sjekk på 15.000 kroner.

– Kan jeg bruke disse pengene til juicefabrikken, spekulerte mottakeren, og fikk et begeistret ja.

Les også: Lions-gave til demensforeningen

Legestudent

Nå har ikke Anne Louise Hübert tenkt å gi seg med dette. Hun har masse planer om å få de fattige i virksomhet og gi barna omsorg og undervisning. Derfor gleder hun seg til den dagen hun er ferdig utdannet lege.

Den kunnskapen skal hun videreutvikle til kanskje om en stund å få reist og drive et sykehus.

Les mer om den unge Ljans-kvinnen og hennes virksomheter på nettsidene til Aid in Action!
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere