RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Annelise Høegh som ordfører

Høyres nominasjonskomité har innstilt Annelise Høegh, oppvokst på Hasle, til førsteplass som ordførerkandidat i Oslo.

HASLE: Noe overraskende ble Annelise Høegh innstilt som Høyres ordførerkandidat. I og med at nominasjonskomiteens innstilling med Per-Kristian Foss i ledelsen er enstemmig, er det liten grunn til å tro at Høyres nominasjonsmøte vil endre på dette.
Det er veldig hyggelig og det er en ære å bli enstemmig innstilt som Høyres ordførerkandidat. Det er likevel nominasjonsmøtet som avgjør dette, sier Anne Lise Høegh, som er på jobb i Norsk Epilepsiforbund, hvor hun er generalsekretær.
Kom dette som en overraskelse? Du er ikke tidligere blitt nevnt blant de heteste kandidatene til ordførervervet?
Jeg har jo hatt en viss kontakt med nominasjonskomiteen. Jeg fikk en henvendelse fra komiteen før jul om jeg var villig til å stille meg til disposisjon og det sa jeg ja til.
Hvordan ser du for deg stillingen som ordfører i Oslo?
Det har jeg ikke tenkt så mye på. Det er langt fram. Det er ikke engang gitt at Høyre får ordførervervet i tillegg til bystyrelederen. Jeg har et realistisk forhold til dette. Vi har dessuten en god rollefigur i dagens ordfører, Per Ditlev-Simonsen, sier Høegh, som i dag er medlem av Frogner lokallag.
Jeg 4. generasjons arbeider i Oslo, og gikk mine barnesko på Økern og Hasle. Jeg gikk på Løren/Hasle og Kampen barneskoler og tok artium på Sinsen gymnas, sier Høegh.
Annelise Høegh har hatt en rekke ledende stillinger og verv i ulike organisasjoner og næringsliv. Hun satt som stortingsrepresentant for Oslo Høyre fra 1981 - 2001. Høegh er 58 år og er medlem av Oslo Høyres hovedstyre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere