Annerledes Silje Nergaard

For første gang kommer Holtets Silje Nergaard med juleplate. Og snart blir det konsert!

For første gang kommer Holtets Silje Nergaard med juleplate. Og snart blir det konsert! Foto: Foto: Arkiv

– Jeg ønsket å lage en annerledes juleplate, med jazzinspirerte sanger som passet inn i mitt eget musikalske landskap. Jeg har alltid vært glad i julen, men jeg har aldri satt musikk til den før.

HOLTET: – Det begynte som et overskuddsprosjekt og endte opp som en veldig personlig juleplate, forklarer Silje Nergaard når hun nå er ute og lanserer sin første juleplate.

Standardjazz

«If I Could Wrap Up A Kiss» er Silje Nergaards musikalske julegave til alle som liker standardjazz. Hun har satt sin egen signatur på fire av sangene, resten har hun funnet etter en langvarig skattejakt på gamle plater og minner.

– Dette er første gang jeg har komponert julesanger selv. Jeg måtte forske litt på hva som kjennetegner en god julemelodi. Tittelsporet «If I Could Wrap Up A Kiss», kom til meg da jeg var ute og jogget en fin norsk sommerdag (!). Jeg tenkte at vi har jo mye mer enn vi trenger i all velstanden vår, og vi har ikke behov for enda flere ting til jul, så hvorfor ikke pakke inn et kyss til den vi er glad i!

Kyss til Paul

Silje pakker gjerne inn kyss til de andre låtskriverne på juleplata. Her er både Paul McCartney, Joni Mitchell og Egil Monn Iversen representert. De fleste sangene er nesten helt ukjente, og tekstene er på både engelsk og norsk.

– En av de fineste sangene på plata er en gjemt skatt som jeg har fått fra familien til Kenneth Sivertsen. Jeg synger den sammen med Sigvart Dagsland – den heter «Det var ein gong» og er en hyllest til en stor norsk kunstner, forteller Silje.

Juleperler

Hun har samlet juleperler til en plate, men har skygget unna de mest klassiske julesangene som er sunget mang en gang.

– Det eneste unntaket er låten ”Have Yourself A Merry Little Christmas”, som jeg hadde lyst til å gjøre min egen versjon av.

– Noen vil kanskje synes at sangene ikke har nok jul i seg, og det gjør ingenting. Det er bare fint om platen blir spilt når julen er over også! Jeg har prøvd å lage et varmt og lunt album, og jeg håper jeg den kan gi litt ro i en ellers så hektisk juletid, sier Silje Nergaard. Albumet gis ut 15.november.

Julekonsert

14. desember inviterer Silje til julekonsert i Oslo Konserthus som etter hvert har blitt «Siljes hus» i hovedstaden. Senest 23. januar i år ble hver billett revet bort, da Silje hadde med seg The Metropole Orchestra og Vince Mendoza.

Tirsdag 14. desember inntar Silje og hennes faste band scenen, og lover en strålende kveld i førjulstiden. Da skapes Oslo Konserthus om til en jazzklubb med desemberstemning, og Silje har også med seg noen musikalske overraskelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag