*Nettavisen* Nyheter.

Anniken (18) og Minda (18) skal ut i verden med Lions

utveksling: Anniken Berg (18) fra Nordstrand og Minda Krosby (18) fra Prinsdal får i år en helt spesiell sommerferie. De skal nemlig på Lions-leire for ungdom i Japan og Irland. Foto: FOTO: Privat

Anniken Berg (18) fra Nordstrand og Minda Krosby (18) fra Prinsdal er plukket ut til å delta på to av Lions sommerleire i utlandet i sommer.

NORDSTRAND/PRINSDAL: – Hver sommer i over 50 år har Lions Norge sendt rundt 100 ungdommer ut på tre ukers leire i utlandet og tatt like mange inn på leire hos oss, forteller Tore Lynau i Nordstrand Lions.

– En del av oppholdet er felles leir. Den andre er et vertsfamilieopphold. På denne måten kommer ungdommen nært inn på folk og hvordan de lever og bor. Lions betaler reise og opphold.

Japan

Begge jentene ble plukket ut på Nordstrand videregående skole. Minda skulle egentlig dratt til Japan i fjor. Men så kom den tragiske tsunamikatastrofen og reisen måtte utsettes. Nå er det igjen klart for den tradisjonelle ungdomsleiren i Osaka.

– Jeg gleder meg veldig, sier Minda.

– Jeg har lært meg mye japansk gjennom skolen, og kan derfor kommunisere med dem på deres eget språk.

– Jeg har også grønt belte i japansk kampsport, og føler jeg forstår den japanske kulturen godt. Men jeg har aldri vært der. Det blir noe helt spesielt.

Minda kommer rett fra Berlin der hun har tatt 2. klasse på videregående gjennom et samarbeidsprosjekt for Nordstrand videregående skole.

Irland

Lions intervjuet flere av skolens elever i november i fjor, og Anniken ble valgt ut til å representere Norge som den eneste av den internasjonale gruppen som skal til Irland.

– Jeg har valgt internasjonal engelsk på skolen og føler at en Irlands-tur kommer godt med i læringsprosessen. Det blir spennende å oppleve noe helt nytt, sier en trygg og moden Anniken.

– Jeg kan ikke all verden om Irland idag, men det blir helt klart annerledes om noen uker. Jeg vil gi en stor takk til Lions som arrangerer slike ungdomsleire. Dette er utrolig positivt.

Vennskap

– Det generelle temaet for Lions sine sommerleire er vennskap og forståelse over landegrensene. Med dagens sosiale mediemuligheter og muligheten til å reise, kan et slikt opphold ofte skape vennskap for livet.

Nyvalgt president i Nordstrand Lions, Tore Lynau, er stolt over de flotte ungdommene.

– Ungdomsutveksling har vi holdt på med i mange år, og vi vil fortsette med det så lenge vi kan. Turene er åpne for alle, men man må bli valgt ut av en lokal Lions-klubb som kan fremme søknaden og sponse turen. Vi har utviklet et flott samarbeid med rektor Jan Ljøner på Nordstrand videregående skole. Han gjør en kjempejobb for skolen og formidler gjerne slike gode intensiver for ungdommene. I november er det nytt uttak for neste sommer.

LES OGSÅ OM LIONS I OSLO:

Lions Berg gir 100.000 til narkohund

Fot og langt under løvelekene på Lambertseter

Lions Ormsund lærte bort førstehjelp

Lions Bryn ga bort gaver på 50-årsfeiringen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag