«Anonyme» rockere er favoritter i Bandwagon

NUMMER ÉN: Grünerløkka-bandet Anonymous Basterds har med låta "Where I Belong" fått hele 395 Bandwagon-stemmer, og ligger dermed på førsteplass i Stor-Oslo. F.v: Espen Moe, Julian Westerlund Vestre og Jo Skahjem Mo. Bassist Thomas Aasbakk er ikke med på bildet.

NUMMER ÉN: Grünerløkka-bandet Anonymous Basterds har med låta "Where I Belong" fått hele 395 Bandwagon-stemmer, og ligger dermed på førsteplass i Stor-Oslo. F.v: Espen Moe, Julian Westerlund Vestre og Jo Skahjem Mo. Bassist Thomas Aasbakk er ikke med på bildet. Foto: FOTO: Trine Solberg

Med overlegne 398 stemmer troner de unge guttene i Anonymous Basterds øverst på Bandwagon-listene.

VOKAL: gitarist, hovedvokalist og låtskriver på "Where I Belong", Espen Moe. Foto: FOTO: Trine Solberg

TROMMIS: Jo Skahjem Mo Foto: FOTO: Trine Solberg

GITARIST: Vokalist og hovedgitarist Julian Westerlund Vestre. Foto: FOTO: Trine Solberg

Bandwagon

ST. HANSHAUGEN: Dette er en god mulighet. Vi ligger godt ann og går vi videre fra delfinalen får folk sett hva vi spiller og gjør på scenen. Vi pleier jo å få ganske god kritikk etter en konsert, forteller vokalist og gitarist i Anonymous Basterds, Espen Moe.

DittOslo.no møter ham sammen med trommis Jo Skahjem Mo og gitarist og vokalist Julian Westerlund Vestre i et lite øvingslokale på Hammersborg Fritidsklubb. Bassisten i bandet, Thomas Aasbakk kunne ikke være med.

Guttene er svært fornøyde med å være åpenbare favoritter i musikkonkurransen Bandwagon, der de har deltatt med låta "Where I Belong". Låta ligger på førsteplass i Oslo og Stor-Oslo og på femteplass på landsbasis.

Vi har jo veldig lyst til å få spille på Norwegian Wood. Det var en av grunnene til at vi meldte oss på, forteller Vestre.

HØR OG STEM PÅ "WHERE I BELONG" HER

Variert uttrykk

"Where I Belong" er skrevet av Moe, og ble spilt inn hjemme i stua, med Vestre som produsent og lydtekniker.

Jeg skrev den sangen for tre år siden. Den tar utgangspunkt i krig og livet til en soldat, forteller Moe, som sammen med Vestre er den som lager musikken til bandet.

Vi har det alltid veldig gøy. Vi to skriver musikken, så møtes vi i bandet og har det hyggelig, før det blir en sang ut av det.

Anonymous Basterds lager all musikken sin selv. De spiller variert og veksler mellom norske og engelske tekster, har både rap og vokal, og spiller litt grunge, litt punk og litt alternativ rock.

Tidligere var det Green Day som inspirerte mest. Da gikk det mest i punk, men bandet føler nå at de har funnet sitt eget, varierte uttrykk.

Nå er vi veldig inspirert av Rage Against the Machine, og også Sum 41 og Billy Talent, forteller Vestre.

Oppvokst i samme bakgård

De tre har vokst opp i samme bakgård på Grünerløkka. De har vært bestevenner omtrent hele livet, og hele bandet enten går- eller skal gå elektro på videregående.

Det er med andre ord en sammensveiset trio som etablerte Anonymous Basterds i 2009, den gang uten bassist. Et år senere ble Espens Moes klassekamerat, Thomas Aasbakk spurt om han ikke ville fylle den tomme bassistplassen, og bandet ble komplett.

Det er en litt blyg gjeng, som takker støttende venner og familie for de 398 bandwagon-stemmene.

Folk har villet støtte oss, noe vi setter veldig stor pris på. Vi har oppdatert folk og skrevet hvordan vi ligger ann på Facebook, forteller Moe.

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE, OG STEM PÅ DIN FAVORITT HER

Jobber med prisbelønt regissør

Til tross for at de bare har spilt sammen i tre år, har bandet rukket å spille en rekke konserter. De har også sikret seg en avtale med den prisbelønte regissøren Thomas Wagnsmo, som skal lage musikkvideo til "Where I Belong"

Om ting går deres vei vil guttene gjerne kunne satse fult på musikken, men talent ikke er nok. Det trengs flaks for å få innpass i bransjen.

De rette folka må jo høre oss. Har du ikke talent kommer du ingen vei, men vi må ha flaks også, mener Vestre.

Vi vil gjerne spille inn album og skaffe oss platekontrakt, om vi får muligheten til det, sier Moe.

LES OGSÅ: Her er Bandwagon topp 5 i Oslo

Les mer om Bandwagon her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.