RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ansatt for de innsatte


Nye utfordringer: Jens Fredrik Brenne starter som ny fengselsprest i Østfold. Han er bosatt på Søndre Nordstrand. FOTO: BOE JOHANNES HERMANSEN
Nye utfordringer: Jens Fredrik Brenne starter som ny fengselsprest i Østfold. Han er bosatt på Søndre Nordstrand. FOTO: BOE JOHANNES HERMANSEN
Jens Fredrik Brenne (54) - bosatt på Bjørndal - er tilsatt som fengselsprest i Østfold, i nyopprettet stilling.

Jeg gleder meg veldig til å begynne i den nye stillingen, sier Brenne, som starter opp 1. oktober.

Stillingen som omfatter Indre Østfold fengsel (Eidsberg og Trøgstad), Ravneberget kvinnefengsel og Fredrikstad fengsel betyr at fengslene i fylket får en styrket og samordnet bemanning når det gjelder prestetjeneste.

Jeg gleder meg over det store engasjementet som har vært utvist for å få til en slik stilling, både fra Kriminalomsorgen, de ansatte i fengslene og de innsatte. De har stått på, tilføyer han.

Omsorg

Hva blir din oppgave?

Jeg skal ha gudstjenester, drive sjelesorg og ha samtaler. Det blir en viktig sak å ha omsorg for den enkelte og være en god lytter.

Jeg liker å hjelpe mennesker som strever med livet sitt og gå sammen med dem over tid, legger han til.

Brenne har de 23 siste årene vært prest i sin hjemby Oslo. Han er i dag pastor i Østre menighet, Frikirken, hvor han har vært ansatt de siste åtte årene. Tidligere var han fire år som prest i Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn. Han har også vært distriktsprest i Indremisjonen og menighetsprest i Søndre Nordstrand, samt institusjonsprest ved Nordstrand alders- og sykehjem.

Erfaring

Jeg mener jeg har en bred erfaring, både fra ungdomsarbeid og ekumenisk sammenheng.

I Kameratklubben i Oslo, som jeg samarbeider med, er både Blå Kors, Frelsesarmeen, Evangeliesenteret og Marinastiftelsen med. Vi jobber med prosjektet: Tenn håp i byen. Jeg liker godt å arbeide sammen med mennesker som ikke bare er A-4, påpeker han.

Hva står du for teologisk?

Jeg er stolt av å være en konservativ, bibeltro prest, som tar Guds ord på alvor. Samtidig er jeg opptatt med å være kulturrelevant. Mitt oppdrag er å forkynne Guds ord tydelig - inn i folks hverdag.

Jeg liker å kalle meg en oppstandelsespredikant. Budskapet vil gi håp for mennesker i dag. At de kan kjempe og reise seg. Jeg formidler derfor et unikt budskap, fremholder Brenne.

Familie og fritid

Den nye fengselspresten er gift med Anne Marie og ekteparet har fire voksne barn, fra 31 til 20 år.

Hva med fritidsinteresser?

For et par år siden kjøpte vi oss en snekke sammen med en annen prestefamilie. Den koser vi oss med i Oslofjorden.

Fra august til påske spiller jeg ishockey på Furuset Forum en gang i uken, noe som hjelper meg til å holde meg i form. For øvrig er jeg med i Rotary, svarer han, som også har praktisk interesse og kopler av med å mekke bil, motorsykkel og snekre.

Hva med bosted?

- Jeg regner fortsatt med å bo i Oslo. Vi bor jo så og si på grensen til Ski og dermed er dette et fint utgangspunkt for reisene til de ulike fengslene i Østfold, avslutter Jens Fredrik Brenne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere