RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ansetter pensjonister

Selv om du er pensjonist trenger ikke arbeidskarrieren være over. Synnøve Bjarnes (69) fra Bogerud fikk seg ny jobb i fjor.

SENTRUM/BOGERUD: - De er ikke utgått på dato selv om de har passert 67 år, sier Finn Christensen, partner i AccountOnIt AS.
Firmaet driver inkluderende arbeidsliv på en litt annen måte og satser på å ansette pensjonister i enkelte stillinger.

Fleksibelt

Synnøve Bjarnes (69) fra Bogerud har jobbet med lønn og regnskap hele livet, men ble pensjonist sommeren 2004. Etter en liten pause er hun nå tilbake i jobb som lønnskonsulent.
Det er fint og spennende å komme ut i arbeidslivet igjen. Jeg er ikke like rask som før, men jeg takler det. Så lenge helsen holder kommer jeg til å fortsette å jobbe, sier Synnøve.
Bedriften har det travlest de fem første månedene av året og trenger derfor fleksible medarbeidere. Dette passer ypperlig for Synnøve som også ønsker å ha en del fritid.
Jeg liker å reise, og når det roer seg i april trapper jeg ned jobbingen og reiser bort, sier hun.

Vil ansette flere

De senere årene har det flere ganger kommet fram i media at bedrifter ikke ansetter folk over 50. AccountOnIt AS vil denne myten til livs, noe Synnøve er et levende bevis på.
De eldre har mye kunnskap og jobberfaring som kommer veldig godt med hos oss, sier Finn Christensen.
Bedriften har hatt så gode erfaringer med å ansette pensjonister at de nå ønsker å ansette to nye i deltidsstillinger. Synnøve føler seg privilegert som kan fortsette å jobbe og oppfordrer andre pensjonister til å komme seg ut i arbeidslivet igjen.
Jeg kunne vært moren til alle sammen, men føler det ikke slik. Jeg har alltid likt å jobbe sammen med unge mennesker, sier Synnøve.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere