*Nettavisen* Nyheter.

Ansvarlig bydelssatsning

Trond Jensrud (Ap).

I det siste har vi sett flere eksempler på politikere fra Høyre og Frp som forsøker å bortforklare sin manglende satsing på bydelene med at Arbeiderpartiet og SV ikke har dekning for våre bevilgninger.

Sannheten er at Arbeiderpartiet og SV hadde en helt annen prioritering i vårt alternative budsjett, som ville gitt bydelene 150 millioner mer enn det Høyre, FrP, Venstre og KrF ble enige om. Det er helt riktig at dette ikke ville løst alle problemer i bydelene, men å øke et bydelsbudsjett med for eksempel 10 millioner ville gjort en stor forskjell. Det ville gitt mer penger til barnevern, helsestasjoner, fritidstilbud for ungdom og eldreomsorg.

Høyre og Frp påstår at vår bydelssatsing finansieres ved økte låneopptak. Dette er det reneste sludder. Arbeiderpartiet og SV har et saldert driftsbudsjett, som selvsagt ikke lånefinansieres. Derimot har vi tatt til orde for at i en situasjon med stopp i byggebransjen, investeringstørke og fare for økt ledighet, vil det være fornuftig av Oslo kommune å bruke mer penger på investeringer. Vi har foreslått at kommunen skal øke sine investeringer med 410 millioner. Dette betyr; økt vedlikehold og utbedring av veier og kollektivfelt. Bedre vintervedlikehold. Fortgang i utbygging av sykkelveier. Økt vedlikehold av strender, parker og marka. Økt vedlikehold av kommunale boliger. Utbedringer av ledningsnett for bedre vannkvalitet. Ekstraordinære investeringer i T-bane/trikk. Anskaffelse av flere kommunale boliger.

Alt dette er investeringer som det er fornuftig å gjøre uansett og som derfor vil være ekstra fornuftig å gjøre i dagens situasjon. Arbeiderpartiet og SV mener derfor at man kan ta opp noe mer lån for å gjennomføre disse prosjektene. Men det verdt å merke seg at vår låneramme er innenfor det som byrådet la opp til i sitt opprinnelige budsjett. Når vi har et låneopptak på 6,41 milliarder og høyrepartiene har 6,183 milliarder, så skjønner alle at det ikke er her skillet mellom en ansvarlig og uansvarlig økonomisk politikk går.Trond Jensrud

Arbeiderpartiet

Nestleder i Finanskomiteen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.