RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ansvarsfraskrivelse


Formann i Alna næringsforening Hans Georg Helberg (Arktivfoto).
Formann i Alna næringsforening Hans Georg Helberg (Arktivfoto).
Alna næringsforening reagerer på at Ola Elvestuen avviser nye adkomster til E6 som arbeidsområde for det nye utviklingsselskapet.

ALNABRU: I Lokalavisen Groruddalen 4. september uttaler Ola Elvestuen (V) at nye adkomster til E6 er et statlig ansvar.

Jeg reagerer på at han ikke følger opp bystyrevedtaket om direkte adkomst til Alnabruterminalen. Selvfølgelig er det et statlig anliggende, men her må alle gode krefter samles for å dytte på. Hans ansvarsfraskrivelse tilsier at saken ikke er så viktig for Oslo kommune, sier formann i Alna næringsforening Hans Georg Helberg.

Må se helheten

Alna næringsforening har siden oppstarten i 1988 jobbet for bedre infrastruktur. Etterhvert har de fått sin plan inn i Samferdselsetatens veiplan. Men veien er fremdeles lang å gå. Helberg mener direkte adkomst mellom Alnabruterminalen og E6 bør være en prioritert oppgave.

Vi kan ikke leve isolert fra Alnabruterminalen. Vi må se helhetlig på området og finne gode løsninger sammen med Statens Vegvesen. Det vil være bedre at lederen av byutviklingskomiteen fronter veiløsninger, enn at næringsforeninga gjør det, sier Helberg.

Positive til selskapet

Helberg er imidlertid positiv til å være med i et utviklingsselskap dersom Alna næringsforening blir invitert.

Som grunneierforening er vi nærmeste nabo til Stubberudfeltet. Og det er klart at vi bør ha en form for kontakt, sier han.

Helberg understreker likevel at styret først må se på kostnadene ved å bli med i utviklingsselskapet.

Landskapsarkitekt i Inby AS Ola Bettum mener også at utvikling av Stubberudfeltet ikke kan sees uavhengig av Alnabruterminalen.

Man må se på helheten. Det blir mer og mer klart at en direkte forbindelse mellom E6 og terminalen er påkrevd, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere