*Nettavisen* Nyheter.

Antimobbe-revy settes opp på ny

(Fra venstre) Jon Thórberg Fridthjofsson (23), Paul Adrian Haltvik (20), Zehrif Benchi Jamai (19) og Iben Christine Høy (23) er med i gruppen som skal sette opp "Respect" i mars. Foto: Foto: Katarina Nordam

Da forestillingen Respect ble satt opp i 2010 ble den mottatt med gode tilbakemeldinger og bydelens kultur- og miljøpris. Nå settes den opp igjen.

PRINSDAL: – Ideen er hentet fra ordet, respekt. Vi tenkte på ordet og hva det egentlig betyr. Deretter bestemte vi oss for å sette opp en forestilling, det var med en annen gruppe fra Låven som Iben og jeg var med i da, forteller Jon Thórberg Fridthjofsson.

Med en ny gruppe, bestående av åtte medlemmer mellom 16 og 23 år, settes Respect opp på nytt, men med en litt ny vri. Manuset er laget av ungdommene selv.

– Den nye versjonen av forestillingen er tilpasset denne gruppen, slik at den passer oss som er med nå enda bedre, fortsetter Fridthjofsson.

Gruppen opptrer i røde, svarte og hvite gensere, trykket med respect på ryggen. Fargene er inspirert av fargene på Låven. Gjennom dans, skuespill og musikk, ønsker ungdommene å lære andre hva respekt egentlig betyr.

Les også: Overrasket over konsekvensene ved nettmobbing

– Vi ønsker at de som ser forestillingen skal skjønne hva respekt er, og forhåpentligvis forstå hvordan man bør være overfor hverandre, forteller Zehrif Benchi Jamai.

Han forteller at ingen er perfekte, alle kan gjøre feil, men det er viktig å prøve å rette opp de feilene man har gjort.

Les også: – Mobberne har sagt unnskyld

Revyen tar for seg ulike utfordringer ungdommer møter i hverdagen, som for eksempel gruppepress. Det å gjøre noe man egentlig ikke vil for statusens skyld, eller innta fasader.

– Det er problemer de fleste kjenner seg igjen i, sier Jamai.

Andre problemstillinger forestillingen tar for seg er drikkepress, mobbing og nettmobbing. Også homofili og selvskading dukker opp som temaer.

Les også: DEBATT: «Nei til flere fritidsklubber»

– Vi prøver å holde det realistisk, men med overdrevne stereotyper av karakterene. Noen av dem er kanskje også den rake motsetningen av en stereotype, sier Iben Christine Høy.

Gruppen forteller at forestillingen passer like godt for unge som gamle. Da den ble satt opp sist, var det flere av de eldre i publikum som fortalte at de fikk tilbake minner fra da de selv var unge.

– Alle, eller de aller fleste, har vært borte i de samme utfordringene gjennom oppveksten.


Les også: Barnas medievaner er viktigere enn du tror

Les også: Fra utedo og hytter til dagens skoleliv

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.