RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap + SV = sant


Libe Rieber-Mohn (Ap) er klar for å styre byen, sammen med SV. I dag lanserer de en felles plattform med valgløfter de mener skal gjennomføres, dersom det blir rødt flertall etter valget.
Libe Rieber-Mohn (Ap) er klar for å styre byen, sammen med SV. I dag lanserer de en felles plattform med valgløfter de mener skal gjennomføres, dersom det blir rødt flertall etter valget. Foto: ARKIVFOTO
I dag legger Ap og SV fram en felles plattform de vil styre etter, dersom venstresida vinner valget.

OSLO: Senest i helga var det rødt flertall i Oslo, på en måling utført av Infact. Det betyr at det kan bli SVs Marianne Borgen som kan ikle seg ordførerkjedet etter mandag.

Del på Facebook

For i dag lanserer SV og Ap en felles plattform de ønsker å styre etter, dersom det blir rødt flertall etter valget.

Det betyr at de to partiene går sammen om et eventuelt byrådssamarbeid, og i valgkampinnspurten går de sammen om en felles plattform de vil styre etter.

LES ALT OM VALGET I OSLO 2011 HER

Vil ha rødgrønn by til jul

Og det er ikke småtteri de to partiene lover. Allerede til jul vil de ha en rødgrønn by – det er også tittelen på deres felles plattform.

Her lover de blant annet gratistid i barnehagene på Sagene og Grünerløkka, ny tt-ordning, helårs sykkelveier og en ny prosjektering av t-bane over Grünerløkka og Bislett. For å nevne noe.

– Vi vil ha flere kvalifiserte lærere i Osloskolen og gratis halvdagsplass i barnehagen for flere, blant annet på Grünerløkka og på Sagene. Slik vil SV bekjempe forskjeller og barnefattigdom i byen vår. Får SV makt i Oslo, starter vi med denne jobben fra dag en, sier ordførerkandidat Marianne Borgen (SV).

LES OGSÅ: AUF vant skolevalget i Oslo

– Skal raske merke endring

Og som om ikke det var nok fortsetter de to partiene med en løfterik liste, der de lover blant annet belysning langs Akerselva, slutt på «stoppeklokkeomsorgen», ny Vålerenga stadion og ny arkitetktkonkurranse for Munch-museet på Tøyen.

– Oslo er en flott by, men det gjenstår fortsatt mange uløste oppgaver. Vi må sørge for en tryggere by og en by det vi sikre at de eldre får en verdig alderdom. Den jobben må starte nå, byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn (Ap), og fortsetter:

Oslos innbyggere skal raskt få merke at de har fått et byråd med ny giv dersom vi vinner valget.

I programmet, som de partiene lanserer torsdag, står det dette om et eventuelt nytt byrådssamarbeid:

«Arbeiderpartiet og SV er utålmodige på vegne av byens innbyggere. Et nytt byråd vil derfor umiddelbart sette i gang arbeidet med å realisere store og små prosjekter. Målet er at Oslo skal bli en mer samlet by allerede til jul».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere