*Nettavisen* Nyheter.

Ap aksjonerte mot stillingskutt

BU-leder Nadeem Butt (nærmest), ordførerkandidat Rune Gerhardsen og BU-leder kandidat Shahbaz Tariq hadde både boller, kaffe og og et alvorlig budskap på Holmlia tirsdag morgen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Før påske vedtok bydelsutvalget på Søndre Nordstrand å si nei til stillingskutt i bydelen. Tirsdag morgen fulgte det lokale Ap-laget opp med aksjon på Holmlia.

Klikk på bildet for å forstørre.

F.v. Nadeem Butt, Rune Gerhardsen, Shahbaz Tariq og Halvor Bruun er bekymret for Søndre Nordstrands økonomi. Det fortalte de til travle Holmlia-beboere tirsdag morgen.

Holmlia: Og de fikk drahjelp ar Oslo Arbeiderpartis ordførerkandidat Rune Gerhardsen fra Nordstrand.

Med boller, kaffe og løpesedler ble hastende Holmlia-beboere gjort oppmerksom på hva byrådets pålegg om kraftig innsparing vil bety. For som Nordstrands Blad har omtalt er det snakk om inndragning av ytterligere 28 stillinger i tillegg til de 20 som forsvant i fjor.

Flertall

Flertallet i BU gikk inn for å si nei til stillingskuttet nå, og dermed ender saken i bystyret på grunn av at bydelsdirektør Jan Hagen måtte anke BUs avgjørelse.

Klart signal

– Vi har jo hatt noen slike ankesaker i bystyret tidligere, men jeg kan ikke huske at bydelsutvalgene har fått medhold, sier Rune Gerhardsen. – Men når et BU sender så sterke signaler til bystyrets som Søndre Nordstrand har gjort nå, må det bli lagt merke til. Så om BU ikke får medhold når saken kommer i bystyret antagelig i juni, kan man kanskje finne frem til en slags løsning.

Skjedd tidligere

Bydelsutvalget har også tidligere satt ned sin økonomiske fot og fått en ankesak i bystyret. Da kom det penger.

Men hva som skjer nå, er uklart.

– Det som i alle fall er ille, er om kutt i bydelsbudsjett går ut over beboernes helsetilbud, sier Gerhandsen.

BU-leder Nadeem Butt og hans lokale partikolleger er fortvilet over situasjonen, og håpet med sin morgenaksjon tirsdag å få fortalt befokningen på Holmlia hva de har i vente.

Og bak «morgenfuglene» lå selvfølgelig også en tidlig start på valgkampen. For som det sto på løpesedlene - «Arbeiderpartiet og flertallet i bydelsutvalget har sagt nei til kuttene. Valget 11. og 12. september kan gi oss et nytt byråd og fortsatt Ap-ledet bydelsutvalg».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.