RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap ansetter - men kan ikke tilby fast jobb

ANSETTER: Snorre Wickstrøm og Arbeiderpartiet.  Kanskje ikke noe for deg som ser etter fast jobb?
ANSETTER: Snorre Wickstrøm og Arbeiderpartiet.  Kanskje ikke noe for deg som ser etter fast jobb?
Sist oppdatert:
Arbeiderbevegelsen streiket mot midlertidige stillinger. Nå skal Arbeiderpartiet ansette - i midlertidig stilling.

OSLO: Arbeiderpartiet har gått hardt ut mot arbeidsminister Robert Eriksson og forslaget om å utvide ordningen for midlertidig ansettelser. Dette var også bakgrunnen for generalstreiken onsdag, som lammet deler av Norge.

«For arbeidstakere har midlertidighet i stedet for fast stilling mange negative konsekvenser. Arbeidsmiljø og lønn er dårligere, og bedriftene gir dem mindre opplæring og utdanning. Bankene gir sjelden boliglån til de uten fast stilling, noe som gir økt usikkerhet for den enkelte.» skriver partiet på sin Facebookside.

(Saken fortsetter under bildet)

PROTEST: Arbeidsminister Robert Eriksson møtte liten forståelse blant de streikende for sine argumenter for midlertidige ansettelser.


Men bare seks dager før Arbeiderpartiet oppfordret sine medlemmer til å støtte streiken mot endringer i Arbeidsmiljøloven, la de ut en stillingsannonse på sin egen hjemmeside. For en midlertidig stilling.

Partiet søker etter kampanjemedarbeidere i forbindelse med kommune- og fylkestingsvalget 2015.

Les også: Under halvparten vil streike


Ikke i mot dagens ordning

Men i følge valgkampsjef Snorre Wickstrøm er det ingen motsetninger mellom stillingsannonsen og Arbeiderpartiets streikestøtte.

(Saken fortsetter under bildet)

KNALLTØFF LINJE: LO-leder Gerd Kristiansen er kompromissløs i sin motstand mot midlertidige ansettelser.


Han sier at partiet ikke er i mot dagens ordninger om midlertidig ansettelser.

- Det er ingen som foreslår å fjerne de midlertidige stillingene. Det er utvidelsen vi er i mot, utdyper han til dittOslo.

Wikstrøm peker på at stillingen Arbeiderpartiet nå utlyser ligger godt innenfor kriteriene som må oppfylles for midlertidig stillinger.

- Denne stillingen er for å ta seg av ekstraordinære oppgaver over en periode, sier han.

Han peker på at dagens ordning med midlertidige stillinger er fleksibel.

- Det kan være vikariater for noen som er i permisjon, praksisplasser, sesongarbeid eller stillinger for å ta seg av ekstraordinære oppgaver. Det er stillingen vi utlyser et godt eksempel på.

Stillingen skal gjelde fra våren og fram til valget er over. 

- Dette er utenfor ordinær drift, som for eksempel når studenter jobber for oss når de står på stand, påpeker Wickstrøm.


Står sammen med fagbevegelsen

Arbeiderpartiet er ikke alene om å søke etter midlertidig ansatte. SV utlyser en midlertidig stilling på sine hjemmesider.

Det er bystyregruppa i Bergen SV som trenger en gruppesekretær fra 1. januar til 30. september 2015. Her er det muligheter for forlengelse.

Arbeiderpartiet og SV står sammen med fagbevegelsen, og sier nei til regjeringens forslag om å tillate utvidet bruk av midlertidige stillinger.

Onsdag arrangerte Unio, LO og YS politisk streik. De tre forbundene har tilsammen 1,5 millioner medlemmer over hele landet, i en rekke bransjer. 

- Regjeringen åpner nå for å at bedrifter kan ansette folk etter eget godtbefinnende, påpeker Wickstrøm.

- Kan hende de er heldige

- Dette viser at hvem som helst kan ha behov for midlertidige stillinger. Også de som mener at midlertidighet i utgangspunktet er negativt, sier Stefan Heggelund, stortingsrepresentant for Høyre.

- Det kan jo hende at de som blir ansatt i Ap og SV er så heldige å få fast ansettelse, legger han til.

Heggelund mener at de to partiene kanskje burde vært litt mer forsiktige når de utlyser de midlertidige stillingene, i lys av den store politiske streiken på onsdag.

- Partiene har gått hardt ut mot oppmykningen av dagens regelverk. Det er prinsippet om midlertidighet de går imot, påpeker han.

Høyre mener at en moderat oppmykningen vil være et springbrett til faste ansettelser, men at faste ansettelser skal i all hovedsak være normen.

- Midlertidighet kan være et springbrett inn i arbeidslivet, men det protesterer SV og Ap i mot. Med tanke på hvor mye de kritiserer mulighetene en midlertidig ansettelse kan gi, så er det pussig at de nå  selv utlyser midlertidige stillinger, sier Heggelund.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere