*Nettavisen* Nyheter.

Ap-dominans i Oslo sør

Arbeiderpartiet gikk frem ved valget i Oslo, og partiet ble størst i alle våre tre bydeler.

Oslo Arbeiderparti får sende seks representanter på Stortinget, og det er en fremgang på to mandater fra forrige valg. Mens det totale Oslo-resultatet ble 31,5 % for Ap, ble landssnittet 32,7 %. Med seks mandater ble Aps tredjekandidat Jan Bøhler fra Oppsal sikret plass med svært god margin.
Både Fremskrittspartiet og Venstre kunne notere seg solid fremgang her i hovedstaden, og i vårt distrikt skårer FrP over Oslo-snittet på 17,3 %. Venstre fikk 9,3 % i bydel Nordstrand, det samme som ble resultatet i hele Oslo, men støtten var langtfra like stor i de andre to bydelene våre.
Hans Olav Syversen fra Mortensrud var liste-ener for KrF, og sanket 5,6 % oppslutning i egen bydel, men ikke fullt så mye i nabobydelene. Syversen og KrF i Oslo endte på 3,6 % i hovedstaden, men blir reddet på utjevningsmandat.
Høyre mistet ett mandat i Oslo, men Inge Lønning fra Skullerud kan gå på sin tredje periode som Stortingsmann. Mens Høyre fikk 19,8 % i Oslo, ble resultatet bare 14,9 % i Lønnings egen bydel. På Nordstrand ble partiet denne gangen slått av Ap med 599 stemmer, men fikk hver fjerde stemme i bydelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.