Gå til sidens hovedinnhold

Ap feiger ut på Nyland Syd

SV reagerer på at det de mener er et løftebrudd fra Ap om utbyggingen av terminal på Nyland Syd.

Rådhuset: SV-politiker Andreas Behring er oppgitt og skuffet over Arbeiderpartiets stemmegivning under bystyrets behandling av Nyland Syd-saken onsdag 14. november. Der skulle partiene ta stilling til et såkalt forutsigbarhetsvedtak om utbygging av terminalen.

Vedtaket betyr at utbygger kan inngå byggeavtale med kommunen, under gitte forutsetninger. Behring oppfatter Ap dithen at de ikke lenger er så opptatt av de mye omtalte "miljøkravene" som visstnok skal på plass før Rom Eiendom kan sette spaden i jorda.

Det eneste man krever er at utbygger ordner adkomst til tomta, ikke noe annet. Dette er et brudd med forutsetningene da man vedtok saken i fjor. Alt som den gang ble sagt er i praksis avblåst. Når man godkjenner forutsigbarhetsvedtaket, betyr det at det ikke er noen juridiske hindre igjen. Nå har man en rein byggesak, som jo er noe ganske annet, sier Behring.

Miljøkrav

Nyland Syd var en politisk hestehandel mellom partier som støttet terminalen og de som var imot. For å sukre pillen la man blant annet inn "godbiter" i form av støyskjerming og tungtransportnett.

Behring opplever at dette tones ned, og at Ap legger seg på rygg for byrådet.

Man bygger ny og transportkrevende logistikk, uten å få på plass miljøløsninger. Det er både synd og trist for Groruddalen. Nok en gang tillater man et og et byggeprosjekt uten å se helheten. Nå går vi et langt skritt tilbake til hva som var intensjonen i helhetlig plan for Groruddalen. Det er merkverdig at byrådet ikke har fulgt opp, og at bystyret så lar det passere, sier Behring.

Partipolitisk markering

Ap-representant Rina Mariann Hansen ser Behrings utspill som en taktisk markering fra et parti som i utgangspunktet var imot Nyland Syd.

Kravene er ikke opphevet, de står vi fortsatt på. Dette er en utbyggingsavtale som må bygge på bystyrets tidligere vedtak. Ap jobber for at byrådet og staten følger sine forpliktelser, sier hun.

Så Rom Eiendom kan ikke bare sette spaden i jorda?

Ikke slik vi ser det. De må forholde seg til våre krav. Det er bedre om SV står sammen med oss for at så skjer, isteden for å drive med partipolitiske markeringer, sier hun.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021