RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp mener Ap farer med usannheter når de mener regjeringa har levert tidenes satsing på politiet.
Frp mener Ap farer med usannheter når de mener regjeringa har levert tidenes satsing på politiet. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Ap forteller bare halve sannheten!

Onsdag 31.april kunne man lese innlegget «Trygghet – det er Arbeiderpartiet det» på Østkantavisas nettsider, hvor lederne for Arbeiderpartiet på Grünerløkka og Sagene går til angrep på Fremskrittspatiet. Man skryter uhemmet av regjeringens satsning for å sikre tryggheten til beboerne i Oslo og ellers i landet. Men Aps representanter forteller åpenbart bare halve sannheten, en virkelighet som vi i Frp skjønner godt at Ap forsøker å skjule.
 

For det første så peker man på «tidenes satsing» på politiet, og peker på de rekordstore bevilgningene som er gitt til politiet. Det er altså slik at store deler av de midlene som er bevilget er midler som er bundet opp mot konkrete prosjekter. Det fører til at svært få politidistrikt får midler til å kunne ansatte flere i operativ tjeneste. Resultatene av dette fikk man på NRK 27.februar, hvor det ble klart at politiet er nødt til kutte 360 stillinger. Oslo-politiet er nødt til å kutte 65 millioner kroner, og leder i Oslo politiforening, Sigve Bolstad, har vanskelig for på se at disse kuttene kan gjøres uten at ansatte blir berørt. Siste saken som åpenbart kommer til å ramme Oslo-politiets drift er saken vedrørende at Oslo politidistrikt må finansiere et politihelikopter, som skal dekke hele landet, og som må dekkes inn på det ordinære budsjettet til Oslo-politiet. Er dette Aps enorme satsing på politiet?

En fersk SSB-rapport forteller at det har vært en nedgang av antall politiansatte i Oslo under den rød-grønne regjeringa, og nedgangen har vært på hele 10 prosent. Leder for Justiskomiteen Per Sandberg fra Frp, uttaler at han mener det er et demokratisk problem at Kunt Storberget gir inntrykk av at utviklingen er på rett vei, når den i realiteten er på vei i gal retning. Samtidig skrytes det av, fra Arbeiderpartiet, at de gjør rekordinntak på Politihøyskolen, noe som i og for seg er prisverdig. Men det hjelper jo ikke når de nyutdannende politistudentene ikke får jobb ved endt utdanning. Politiets Fellesforbund forteller at 16 av 25 politidistrikt har fått ansettelsesstopp, og Oslo politidistrikt er et av disse. Er dette Aps enorme satsing på politiet?

Fremskrittspartiet har ved utallige anledninger foreslått at politiet må få økonomiske rammer som står i stil til de utfordringer politiet står ovenfor. Grünerløkka Frp har vært pådrivere for beboervakter på Grünerløkka finansiert av Oslo kommune, til tross for at dette ikke er en kommunal oppgave å gjøre. Vi har samtidig foreslått å få en ny politistasjon på Carl Berner, som erstatning for mobile politistasjoner. Byrådet ønsket å opprette et lokalpoliti i Oslo, av modell fra andre store byer, men dette ble blankt avvist av den rød-grønne regjeringen. Å beskylde Fremskrittspartiet for ikke å ta ansvar i disse spørsmålene, er å bare et forsøk på å få oppmerksomheten bort fra han som virkelig har ansvaret og han heter Knut Storberget.

Svein Eilertsen
Sekretær i Grünerløkka Frp

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere