RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap løp fra løftet i Konventveien


Bystyremedlem Rina Marian Hansen (Ap) stilte opp i Konventveien og sa at partiet gikk inn for stenging, men snudde i samferdselskomiteen. Dag Harlem Stenersen (Ap) i bydelsutvalget var på det tidspunkt glad for at de ble lyttet til lokalt. Foto: Vidar Bakken
Bystyremedlem Rina Marian Hansen (Ap) stilte opp i Konventveien og sa at partiet gikk inn for stenging, men snudde i samferdselskomiteen. Dag Harlem Stenersen (Ap) i bydelsutvalget var på det tidspunkt glad for at de ble lyttet til lokalt. Foto: Vidar Bakken
Tidlig i sommer ville Arbeiderpartiet stenge Konventveien og gjennomføre reguleringen. I rådhuset snudde partiet, noe Rune Gerhardsen synes er helt greit.

HOFF: I slutten av mai møtte Ullern Avis Akersposten (UAA) medlem av samferdsels- og miljøkomiteen Rina Mariann Hansen (Ap) og Aps gruppeleder i bydelsutvalget, Dag Harlem Stenersen.

Partiet hadde behov for å markere hvordan de stilte seg til stenging av Konventveien. Lokalt hadde Ap tatt et klart standpunkt for stenging, og dette sluttet Hansen seg til.

Skal iverksettes

Her er det en reguleringsplan som er vedtatt av bystyret, som betyr at Konventveien blir stengt. Den gjelder og skal iverksettes, sa Hansen og fortsatte:

Her kan man sette opp en bom i første omgang og opparbeide grøntarealet i henhold til reguleringsplanen.

Hun mente også at det hastet med en avgjørelse i saken.

Dette var også innholdet i Venstres og Svs forslag i komiteen: "Byrådet bes snarest gjennomføre stenging av Konventveien mellom Bekkeliveien og Ladeveien i tråd med gjeldende regulering."

Forslaget fikk støtte av Venstre, SV og Rødt. Med Aps støtte ville det blitt flertall for dette. I stedet valgte Ap, sammen med Frp, å støtte et forslag fra Høyre, som overraskende kom på bordet. Det ble dermed vedtatt:

"Konventveien stenges for gjennomkjøring, ved hjelp av et "gjennomkjøring forbudt"-skilt. Effekten av ovennevnte tiltak evalueres etter en periode på to år, for å avgjøre om dette er tilstrekkelig.".

Et godt kompromiss

UAA sendte en sms til Rina Marian Hansen for å få en forklaring på hennes stemmegivning. I stedet er det Aps gruppeleder og leder av samferdselskomiteen, Rune Gerhardsen, som ringer.

Gerhardsen mener det er han som leder av komiteen som skal svare på hvorfor partiet har snudd i saken.

Det kom opp et kompromissforslag som vi sluttet oss til. Vi hadde ingen følelse av hvordan Høyre stilte seg til dette tidligere. Det kom veldig sent, men i og med at det var mange meninger og store motsetninger i nærområdet om hvordan dette skulle løses, mente vi at Høyres forslag var et godt kompromiss, sier Gerhardsen.

Men er ikke dette et løftebrudd? Ap har jo brukt UAA som et mikrofonstativ for å få frem sitt syn på stenging.

Jeg har ingen problemer med å forholde meg til det. Vi har forholdt oss til en situasjon som oppsto. Nå får vi en prøveordning med gjennomkjøring forbudt. Hvis den ikke virker, kan vi komme tilbake til det opprinnelige forslaget, sier Gerhardsen.

Kommer aksjonsgruppen i møte

Frps Terje Lauritzen i komiteen er også fornøyd med kompromisset. Han har vært sterkt imot stenging av Konventveien.

Mitt primære ønske var å holde Konventveien åpen, men her har vi møtt aksjonsgruppen for stenging av veien et stykke på vei. Fremdeles vil de som bor i området kunne få lett tilgang til blant annet butikker og helsetjenester, uten å måtte kjøre lange omveier. Dette er bedre løsning for alle parter. Jeg er glad vi fikk til dette, sier Lauritzen.

Håndheve forbudet

Leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H) er skuffet over sine partikolleger i rådhuset.

Jeg var selv til stede under møtet og er overrasket over utfallet. Nå vil jeg presse på for å få skiltingen på plass så raskt som mulig. Samtidig vil jeg be om at politiet viser seg i området, slik at forbudet blir håndhevet. Min ambisjon er fremdeles at reguleringsplanen skal iverksettes. Jeg ser dette som et første skritt på veien, sier Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere