*Nettavisen* Nyheter.

AP-nestleder fra St.Hanshaugen

Nina Tangnæs Grønvold fra St.Hanshaugen Arbeiderparti ligger an til å bli en av to nestledere i Oslo Ap.

Hun tilhører den radikale delen av Oslo-partiet. Det har vært hard strid internt i Oslo-partiet. Nå foreligger det et skjørt kompromissforslag med en nestleder fra hver fløy.

Intern strid

Jan Bøhler ligger an til å få fortsette som leder av Oslo Arbeiderparti.

Men plassene under ham strides det om.Striden har foregått nærmest i full offentlighet. Da Anne Lise Ryel trakk seg etter bråket rundt Manuela Ramin-Osmundsen og barneombudet fant valgkomiteen endelig en åpning for en løsning.

Komiteen foreslår at partiet får en nestleder fra Høyre- siden og en fra venstresiden. Årsmøtet finner sted førstkommende helg.

Dersom årsmøtet følger rådet fra valgkomitéen fortsetter Jan Bøhler som leder, mens Ivar Christiansen og Nina Tangnæs Grønvold blir nestledere.

Kompromiss?

Dette er redningsplanken etter at et knapt flertall i valgkomitéen ville vrake høyresidens nestlederkandidat Ivar Christiansen og erstatte ham med Nina Tangnæs Grønvold.

Grønvold var rådgiver for tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla og regnes av mange som venstreorientert. Ryel var i utgangspunktet ubestridt kandidat til det andre nestledervervet og enstemmig innstilt av valgkomitéen.

Om løsningen med ett nestelder-bein til hver av fløyene er nok til å roe gemyttene i partiet foran årsmøtet 7. og 8. mars er slett ikke sikkert, skal vi tro de politiske kommentatorene.

Konflikten mellom høyre- og venstresiden i Oslo Arbeiderparti har ridd partiet helt fra toppen og ned i lokallagene i en årrekke.

Kompromisset som nå foreligger kan berge helgens årsmøte fra dyp splittelse, men de færreste tror at fløy-striden med dette er over.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag