RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap og Rødt vil beholde Hersleb som ungdomsskole


VIL HA NÆRSKOLER: Grete Haugdal (Ap) mener det er viktig med nærskoler på barne- og ungdomstrinnet. FOTO: PRIVAT
VIL HA NÆRSKOLER: Grete Haugdal (Ap) mener det er viktig med nærskoler på barne- og ungdomstrinnet. FOTO: PRIVAT
Bydelsutvalget i Gamle Oslo har nå behandlet skolebehovsplanen. Ap og Rødt er sterkt kritiske.

GAMLE OSLO: Grete Haugdal, BU-medlem i Gamle Oslo og bytyrekandidat for Ap, forteller til Østkantavisa at Ap har vært aktive i å innhente synspunkter fra medlemmene sine i driftsstyrene på skolene i Gamle Oslo.

Sammen med Rødt er de sterkt kritiske til den korte høringsfristen på en plan som vil berøre mange innbyggeres hverdag i Oslo i stor grad, skriver hun i en e-post til Østkantavisa.

Ungdomsskoler i øst

Ap og Rødt stemte i mot punktet om Høyres forslag om at BU er positive til å etablere Hesleb som videregående skole. De mener det er behov for ungdomsskoler i nærmiljøet, og at Hersleb fremdeles skal være en ungdomsskole.

– Ap er tydelige på at nærskoleprinsippet er spesielt viktig på barne- og ungdomstrinnet., sier Haugdal.

Langsiktige konsekvenser

Da skolebehovsplanen var oppe i BU stilte Høyre og FrP seg bak det overordnede målet om å prioritere kapasitetsutvidelse foran rehabilitering. Ap og resten av BU var imidlertid mot dette.

– Vi mener at vedlikehold av skolebygg er grunnleggende viktig for læring og trivsel og ikke kan prioriteres vekk, sier Haugdal som også opplyser at flertallet i BU med unntak av Høyre og FrP mener planen tydelig viser de langsiktige konsekvensene av byrådets politikk med å selge unna kommunale tomter.

- Oslo mangler nå tomter til å bygge skoler. Noe som vil føre til at mange barn gjennom flere år vil ha sin skolegang i paviljonger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere