Ap og Rødt vil beholde Hersleb som ungdomsskole

VIL HA NÆRSKOLER: Grete Haugdal (Ap) mener det er viktig med nærskoler på barne- og ungdomstrinnet. FOTO: PRIVAT

VIL HA NÆRSKOLER: Grete Haugdal (Ap) mener det er viktig med nærskoler på barne- og ungdomstrinnet. FOTO: PRIVAT

Bydelsutvalget i Gamle Oslo har nå behandlet skolebehovsplanen. Ap og Rødt er sterkt kritiske.

GAMLE OSLO: Grete Haugdal, BU-medlem i Gamle Oslo og bytyrekandidat for Ap, forteller til Østkantavisa at Ap har vært aktive i å innhente synspunkter fra medlemmene sine i driftsstyrene på skolene i Gamle Oslo.

Sammen med Rødt er de sterkt kritiske til den korte høringsfristen på en plan som vil berøre mange innbyggeres hverdag i Oslo i stor grad, skriver hun i en e-post til Østkantavisa.

Ungdomsskoler i øst

Ap og Rødt stemte i mot punktet om Høyres forslag om at BU er positive til å etablere Hesleb som videregående skole. De mener det er behov for ungdomsskoler i nærmiljøet, og at Hersleb fremdeles skal være en ungdomsskole.

– Ap er tydelige på at nærskoleprinsippet er spesielt viktig på barne- og ungdomstrinnet., sier Haugdal.

Langsiktige konsekvenser

Da skolebehovsplanen var oppe i BU stilte Høyre og FrP seg bak det overordnede målet om å prioritere kapasitetsutvidelse foran rehabilitering. Ap og resten av BU var imidlertid mot dette.

– Vi mener at vedlikehold av skolebygg er grunnleggende viktig for læring og trivsel og ikke kan prioriteres vekk, sier Haugdal som også opplyser at flertallet i BU med unntak av Høyre og FrP mener planen tydelig viser de langsiktige konsekvensene av byrådets politikk med å selge unna kommunale tomter.

- Oslo mangler nå tomter til å bygge skoler. Noe som vil føre til at mange barn gjennom flere år vil ha sin skolegang i paviljonger

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag