*Nettavisen* Nyheter.

Ap og SV vil bruke flere millioner

Trond Jensrud (A) og Knut Even Lindsjørn (SV) foran Hammersborg fritidsklubb på Fredensborg.

Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti vil bruke mer penger i Bydel St. Hanshaugen.

ST. HANSHAUGEN: Oslo kommune får også en økning i frie inntekter på 120 millioner kroner i 2009, men byrådet har signalisert at de vil spare deler av summen til å dekke opp for sviktende skatteinntekter. Det verken Sv eller Ap særlig fornøyde med.

Vil bruke alt

De vil legge frem et tilleggsforslag for bystyret førstkommende onsdag, hvor de går inn for å bruke ytterligere 60 millioner kroner på tiltak i hovedstaden.

Byrådet har satt av en buffer som vi mener bør brukes på ytterligere tiltak, opplyser Trond Jensrud (A).

Oslo kommune regner med å tape cirka 40 millioner i skatteinntekter i år, og vil derfor holde igjen 40 millioner kroner for å demme opp for skattetap og økninger i sosialutgiftene. Bufferen går av de 120 millioner kronene som hovedstaden får i økte frie inntekter.

Vi vil iverksette tiltak som får folk i jobb, i stedet for å parkere de i ledighetskø. Det vil minske tapet i skatteinntektene, samt bidra til sysselsetting, sier Jensrud.

Ønskeliste

De har bedt kommunens etater og bydeler om å sette opp en ønskeliste over prosjekter de selv ikke har kunnet finansiere, og som kan settes i gang raskt, forteller Jensrud.

Det er vanskelig å prioritere en ballplass foran tilstrekkelig kvalitet på hjemmetjenestene, men selv om prosjektene er små, er de samtidig viktige, slår han fast.

I Bydel St. Hanshaugen er det foreslått å bruke penger på oppussing av Hammersborg Fritidsklubb, Marienlyst aktivitetspark, Heftyes barnehage, Ungbo rehabilitering, brannoppgradering av Dalsbergstien Hus, brannvarsler hos Aline politklinikk, opprustning av Geitmyra skolebarnehage og generelt vedlikehold av Geitmyra.

Skal dette bli en realitet er vi avhengig av tverrpolitisk enighet i Rådhuset. Jeg både tror og frykter finansbyråden vil gå i mot dette forslaget. Ring Ola Elvestuen og fortell ham at dette er viktige tiltak! er oppfordrer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.