RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer liv og mindre vold langs Akerselva, er det Victoria Marie Evensen og Anne Cathrine Berger ønsker seg. De ber om innspill til nytt partiprogram. Foto: Lars Roar Rud
Mer liv og mindre vold langs Akerselva, er det Victoria Marie Evensen og Anne Cathrine Berger ønsker seg. De ber om innspill til nytt partiprogram. Foto: Lars Roar Rud

Ap-pikene på broen

Det er ikke fascinasjon for Munchs berømte maleri som har fått Anne Cathrine Berger og Victoria Marie Evensen til å posere på en bro.

AKERSELVA: Områdene langs Akerselva er idylliske og populære rekreasjonsområder. Men kvelds- og nattestid er det flere steder folk ikke tør bevege seg i.

LES OGSÅ: – Løkka er et narkoreir

Dopsalg og voldtekter gjør noe med folks frihetsfølelse. Victoria Marie Evensen, leder i Grünerløkka Ap og Anne Cathrine Berger i Sagene Ap, vil snu utviklingen og ta elva tilbake til folk.

LES OGSÅ: «Do you want hasj? What do you want?»

Begge sitter i programkomiteen til Oslo Ap, som skal sy sammen ny politikk for valgperioden 2011-2015. De går bredt ut og ber om innspill til partiet.

– Vi ønsker å jobbe på en alternativ måte når vi nå skal ha «store ører og liten munn». Partiet vil komme i kontakt med folk som ikke er politikere. Skoleelever, beboere og næringsliv, sier Anne Cathrine Berger.

Makta til vanlig folk

Det betyr at folks egne formuleringer kan bli å finne i programmet. Tidligere var dette noe en engere partikrets balet»med på bakrommet.

– Nå er prosessen helt åpen. Hvis folk ønsker å ha den makten, så får de den, oppfordrer Berger.

Folkeliv langs elva

Blant sakene som opptar dem er Akerselva. Men de ønsker ikke å gå i den klassiske skyttergravskrigen mellom stat og kommune om politiressurser.

– Politi er også viktig, men vi ønsker å gå lenger. Vi merker et kjempestort engasjement rundt elva. Vår lille drøm er at flere butikker og kafeer langs elva skal bekjempe vold, etter modell fra Stockholm, hvor vold i belastede områder sakte men sikkert har forsvunnet. Vi vil ha mer liv langs Akerselva, proklamerer de to.

Ny debatt

I dialogen med folk er det knapt grenser for hvem som skal spørres til råds.

– Vi tar kontakt med lag og foreninger på facebook, enkeltpersoner, en blomsterhandler, vaktmestere, velforeninger, Oslo-politiet og Innovasjon Norge. Til og med Jan Vardøen har vi snakket med, forteller de.

Arven etter daværende miljøvernminister Sissel Rønbeck forplikter dem.

– Det var hun som sørget for asfaltert sti langs Akerselva. Hvorfor ikke se for seg flere kafeer, mer folkeliv og teatergrupper som opptrer, spør de seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere