RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap skyter langt over mål


Kjell Omdal Erichsen (H) t.v og Paul Aage Aasheim (H) er oppgitt over Oslo Aps vedtak om en bred regulering av leiemarkedet. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Kjell Omdal Erichsen (H) t.v og Paul Aage Aasheim (H) er oppgitt over Oslo Aps vedtak om en bred regulering av leiemarkedet. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Sagene Høyre har liten tro på at en videreføring av husleieregulering er løsningen for beboerne i Rivern.

SAGENE: Jeg ble sjokkert når jeg leste dette, og jeg må si at de her skyter med feil ball, langt over mål, sier Kjell Omdal Erichsen (H).

Bakgrunnen for utspillet er at Oslo Ap for to uker siden vedtok at de ønsker en bred regulering av leiemarkedet, som erstatning for dagens ordning med husleieregulerte boliger. Vedtaket kom etter påtrykk fra Sagene Ap, som blant annet har kjempet for de husleieregulerte boligene i Rivern. Loven om husleieregulering skal avvikles fra 2010.

Forrige uke omtalte Østkantavisa saken, noe som fikk Sagene Høyre til å reagere.

Løsningen Ap foreslår er en måte å være snill mot veldig få, sier Omdal Erichsen, og får støtte av leder for Sagene Høyre, Paul Aage Aasheim.

Det er å kaste blår i øynene på beboerne. Jeg skjønner at det er trist når et hyggelig bomiljø brytes opp, men hva med alle oss andre som sliter vettet av oss for å betale husleiene våre?, spør han, og legger til at resultatet av Aps forslag kan bli katastrofalt:

Med en bred regulering av hele leiemarkedet risikerer vi jo at ingen ønsker å drive med utleie lenger, fordi det ikke lenger er økonomisk lønnsomt. Dessuten viser all erfaring med husleieregulering at det er stor fare for at eiendommene ikke blir tilstrekkelig vedlikeholdt og gradvis forfaller over tid. Dette var i sin tid en viktig grunn til at den gamle husleiereguleringsloven ble avviklet, sier Aasheim.

Sagene Høyre mener løsningen ligger i juridisk bistand.

Det de trenger er en god eiendomsadvokat, som kan fortelle dem hvilke rettigheter de har. Det har vært veldig mange spørsmål fra beboerne i denne saken, og det vil en advokat kunne hjelpe til med, sier Omdal Erichsen, og påpeker at en advokat vil kunne hjelpe beboerne med å få kompensasjon for at de selv har gjort både vedlikehold og rehabilitering av boligene sine.

Beboerne har min sympati, og jeg forstår at det er mye følelser knyttet til dette, men nå har vi brukt ti år på å avvikle loven. Da blir det helt feil å bruke ett år på å smekke inn en ny lov som vil kunne ramme mange, i stedet for å hjelpe de få, sier Omdal Erichsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere