Ap vil hindre stopp av kunstis på Ullernbanen

UROLIG: Leder av Ullern IF, Svein Storjord, er bekymret for iskjøleanlegget til venstre i bakgrunnen. Foto: Vidar Bakken

UROLIG: Leder av Ullern IF, Svein Storjord, er bekymret for iskjøleanlegget til venstre i bakgrunnen. Foto: Vidar Bakken

Etter at Plan- og bygningsetaten nektet å godta dispensasjonssøknaden for byggingen av iskjøleanlegget på Ullernbanen, er det fare for at kunstisbanen kan stoppe opp.

ULLERN: – Her har man kommet opp i en uheldig situasjon. Nå må vi forsøke å finne en smidig løsning. Dette er et anlegg som ble løftet høyt politisk og det ble investert mye penger i anlegget. Nå må vi sørge for å få stoppet usikkerheten rundt dette, sier Anders Røberg-Larsen, som sitter i byutviklingskomiteen for Ap i rådhuset.

Spørsmål til byråden

Det konkursrammede entreprenørselskapet som hadde ansvaret for søkeprosessen i forbindelse med kunstisprosjektet, «glemte» å søke om bygging av iskjøleanlegget i det regulerte friområdet. Det skjedde før kommunen overtok ansvaret for fullføring og drift av anlegget.

– Arbeiderpartiet har tatt opp saken med byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen (H) med spørsmål om status for anlegget og hva byråden akter å foreta seg i saken. Vi avventer svar på dette, sier Røberg Larsen.

Les også: Risikerer å måtte fjerne iskjøleanlegget på Ullernbanen

Hallprosjektet

– Jeg har forståelse for at PBE håndterer strenge regler for å bygge i dette området, men det er i utgangspunktet regulert til idrett, så her det mulig å finne en løsning. Kommunen må sørge for at kjøleanlegget ikke blir revet, sier Røberg-Larsen.

I spørsmålene til byråden vil Ap også vite hva som er status for hallprosjektet på Ullernbanen, hvor byrådsleder Stian Berger Røsland (H) lovet prosjektmidler under kommunevalgkampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.