*Nettavisen* Nyheter.

Åpen barnehage flyttes

Tilbudet om åpen barnehage i nærmiljøet er veldig viktig for oss småbarnsforeldre, forteller Ulrikke Jonassen.

Eplehagen åpen barnehage blir i august flyttet fra Oppsal til Bogerud. Foreldrene ønsker ikke å miste tilbudet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fullt: Barnehagen får mellom 60 og 80 besøkende hver dag. Av og til må skiltet settes opp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Trives: Å ha en åpen barnehage i nærområdet er både trygt og praktisk. Ulrikke Jonassen tviler på at hun og sønnen Theodor vil benytte seg av tilbudet når barnehagen flytter.

OPPSAL: Eplehagen barnehage er en åpen barnehage for foreldre i permisjon og for barna som står på venteliste til barnehageplass.

Vi trives så godt her, forteller Ulrikke Jonassen (32).

Tilbudet koster bare ti kroner dagen, så alle har råd til å være her. Dessuten har foreldrene blitt gode venner, og det blir vanskelig å gi slipp på tilbudet.

Godt tilbud

Ulrikkes sønn, Theodor Myrvoll, er ni måneder gammel og familien har benyttet seg av tilbudet åpen barnehage siden Theodor var tre måneder. Her får foreldre og barn vafler og babysang, samt sosial omgang med andre småbarnsfamilier.

Eplehagen barnehage er åpen to ganger i uken for småbarn, og tre ganger i uken for barn 1-3 år.

Åpningstidene passer oss utmerket, siden faren til Theodor er hjemme tre ganger i uken, sisier Jonassen.

Nå står Theodor på ventelisten til førstprioritert barnehage som nummer 28 i køen.

Vi har jo knyttet bånd vi som er her. Mange av oss har bodd her hele livet. Bogerud er ganske langt unna for familier med småbarn. Jeg er redd vi ikke kommer til å benytte oss av tilbudet, forteller Jonassen.

Barselgruppene blir satt sammen uavhengig av foreldrene, og Ulrikke Jonassen forteller at disse gruppene ikke alltid fungerer som planlagt:

Av og til passer foreldrene eller barna bare ikke sammen, det mangler kjemi og blir ikke det samme som vi har her, sier Jonassen.

Beklager, fullt!

Tidligere har Oppsal vært kjent for å være et sentrum for de eldre. Nå har flere unge vokst opp og fått barn selv, og flere småbarnsfamilier har flyttet til Oppsal grunnet beliggenhet.

Det har skjedd en total generasjonsskifte. Nå er det mange småbarnsfamilier her, og det er kanskje nå tilbudet om åpen barnehage er viktigst, forteller Jonassen.

I en kurv på kjøkkenet ligget et skilt, som sier: «Beklager, fullt!»

Det er enda et bevis på at denne barnehagen er viktig for oss som benytter seg av tilbudet, forteller Jonassen. I løpet av en dag har barnehagen mellom 60 og 80 besøkende.

Flere foreldre i Eplehagen åpen barnehage er bekymret.

Denne barnehagen er i nærmiljøet, hvor både voksne og barn har rukket å bli gode venner. Det er viktig at barna knyter bånd med andre barn i sitt nærområde. Det blir veldig trist å miste dette tilbudet, sier Kari Eikeland, mor til en av storbarna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.