*Nettavisen* Nyheter.

Åpen dag i Bjørvika

Operaen er sentrum i nye Bjørvika. På søndag kan du få et innblikk i alt det andre som også kommer i området. Foto: Foto: Marte Kristiansen

Søndag kan du bli bedre kjent med det som blir Oslos fjordby om noen år.

BJØRVIKA: Søndag arrangeres Åpen dag Bjørvika for femte år på rad. Det er Plan- og bygningsetaten som inviterer Oslos innbyggere til et innblikk i fremtidens fjordby.

Årets mest spennende attraksjon er nok muligheten til å prøve gangbruene over Oslo S, og dermed få se Oslo fra en ny vinkel. Dette gjelder både Stasjonsallmenningen og Nordenga bru. I tillegg blir det ulike musikkinnslag og omvisninger.

Se fullstendig program her (pdf)!

Bygg lego

På grusplassen ved operaen står legobygging på plakaten. Her har man mulighet til å bygge Bjørvikas nye hus i Lego. Bord og stoler settes fram, og både små og store er velkomne til å prøve seg.

Er du nysgjerrig på hvordan Bjørvika skal bygges ut videre, er det flere muligheter til å finne ut dette. I Statens Vegvesens røde brakker på Paulsenkaia kan du se planer for hele Bjørvikautbyggingen. I PWC-bygget holder Oslo S Utvikling til, og i deres informasjonssenter finnes en modell over hele den framtidige Bjørvika.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.