Gå til sidens hovedinnhold

Åpent brev til Bydel Østensjø

Undertegnede taler for sin syke mor, hvis noen husker hva det innebærer.

Jeg har bodd i Byggveien i Storgården Borettslag, OBOS, siden blokken sto ferdig bygget i 1959.

Den gang var det bare to biler i nærmeste omegn, nemlig naboens varebil og vår tjenestebil, men

siden da har svært mange fått minst èn bil pr. husholdning. Imidlertid har vi i alle år kunnet finne parkeringplass til egne og gjesters biler i Byggveien ved Trygdeheimen og butikken.

Da Bydelsforvaltningen flyttet inn i Ryensvingen 1, ble det andre boller: Deres ansatte la beslag på alle parkeringsplasser i arbeidstiden, og det var OK, for beboerne i nabolaget kunne benytte plassene fra kl. 15.50 til neste morgen kl. 07.00. Ansvaret for oppmerking o.l. er overlatt til et firma som sikkert ikke har påtatt seg ansvaret gratis. Like før jul i fjor kom det imidlertid, i nattens mulm og mørke, opp nye skilt som forbød ALL PARKERING for andre enn ansatte i Bydelsforvaltningen. Min svigersønn satte fra seg bilen en mørk kveld (kunne ikke se at det var satt opp nye skilt, dessverre) for å tilbringe et par dager sammen med familien hos svigermor; det ble en kostbar fornøyelse: To netters parkering (lørdag og søndag) kom på den nette sum av l.200 kroner.

I hele julehelgen sto 15-20 parkeringsplasser ledige, natt og dag, og ellers de fleste netter.

Spørsmålet er derfor: Hva er meningen med denne usosiale opptreden vis-a-vis nabolaget?

Hvorfor kan vi ikke benytte oss av parkeringsplassene, når Bydelsforvaltningen selv bare skal ha plassene til sine ansattes biler i ordinær arbeidstid? Til "overnattende" tjenestebiler har bydelsforvaltningen forlengst anlagt egen parkeringsplass i nærheten.

Det kunne kanskje vært greit ikke å ha biler der om natten, hvis f.eks. snøplogen skal rydde, eller søppel som flyter i buskaset skal fjernes, men snø har vi ennå ikke hatt på disse kanter, og søppelet ligger fra flere år tilbake.

Er det Bydelsforvaltningen som har ansvaret for denne usosiale opptreden overfor sine innbyggere, eller er det parkeringsselskapet som har kommet på den (u)brilliante idèen å stenge oss ute?Nå må vi som bor i Byggveien parkere langs fortauet og vil stå i veien for eventuelle utrykningsbiler til oppgangene.

Margrethe Brattskar

Byggveien 7

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg