*Nettavisen* Nyheter.

Åpent for barn

Nå har bydelen en legevakt spesielt for barn.

FROGNER: I Røde Kors Klinikkens lokaler, i Fredrik Stangs gate, åpnet legevakten for barn på mandag. Dette er avdelingen veldig glad for.

Vi ser at det er behov for dette og vi har det som trengs her. Mange foreldre ønsker å kunne komme rett til en lege som er spesialisert på barn, forteller avdelingsleder, Anne Karine Bergene.

Helt nytt er det ikke. Det er barneavdelingen fra Heggeli Helsesenter som flytter.

Heggeli er en alternativ klinikk. De barnelegene som jobber der, flyttet til oss. Noe av bakgrunnen for dette er at vi har jo en legevakt her fra før, i tillegg til allmennleger. Miljøet er kanskje mer rett. I tillegg har vi legekontorer og kan dermed følge opp barn med kroniske sykdommer på en annen måte. Det er jo som om barneavdelingen på Heggeli fortsatt eksisterer, men på et annet sted, mener Bergene.

Barnelegevakten holder åpent fra 16.30- 20.00 mandag til torsdag. På lørdag er den åpen fra 10.00-13.00.

Det er seks leger som tilhører barnelegevakten. Men vi har også en barnelege her på dagtid, tre ganger i uken, forteller avdelingslederen, som legger til at kapasiteten på klinikken er stor.

Hos barnelegene kan man bestille time eller droppe innom. Barn blir ofte veldig syke når de er syke, de er ikke så robuste og tåler mindre enn voksne. Derfor er det godt å kunne ha barneleger tilgjengelig, sier Bergene.

Hun har tro på at barnelegevakten vil bli en suksess.

Fordi klinikken har både ordinær legevakt og legesenter på stedet, er muligheten for å følge opp syke barn dagen etter god.

Vi er private, så pasientene behøver heller ikke noe henvisning. I tillegg er det apotek her. Dette er veldig bra. Jeg vet selv hvordan det er å måtte dra fra lege til apotek med syke, trøtte og grinete barn. Det er en fordel å kunne gjøre alt på samme sted, sier Bergene.

Timebestillingen er tilgjengelig så lenge klinikken er åpen, fra 08.00 til 20.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.