RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den miljøvennlige byggingen i Pilestredet Park er også barnevennlig.
Den miljøvennlige byggingen i Pilestredet Park er også barnevennlig.

Åpent i Oslo

Neste helg går OSLO ÅPNE HUS 2008 av stabelen, og du kan besøke steder og plasser som ellers er lukket for publikum.

Den 13. og 14. september arrangeres Oslo Åpne Hus for fjerde gang, og nærmere 70 bygg og anlegg åpner dørene for publikum. Det er et variert utvalg av bygninger og parker, mange av dem er vanligvis ikke åpne for publikum, som åpnes.

På programmet står både kulturbygg, næringsbygg, arkitektkontorer, undervisnings- og forskningsbygg, hager og parker og boliger - store og små, enkle og overdådige. Statsbygg er for første gang medarrangør og åpner dørene til 17 anlegg, blant annet Skådalen senter for døve, hvor arkitekt Sverre Fehn har tegnet bygget. Musikkhøgskolen og Regjeringsbygg 5 er også på planen fra Statsbygg.

Miljøvennlig

Ellers kan Uranienborgveien 2 og Fritt Ord nevnes. Huset ble oppført som privatvilla i 1887. I dag holder Fritt Ord og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening til i bygningen. Loftsetasjen ble nylig gjenstand for en prisbelønnet ombygging og den gamle hagen er revitalisert.

I Arnstein Arnebergs vei 3, på Madserudhøyden åpnes og den monumentale praktbygningen som er oppført som bolig i to etasjer med flere fløyer for fabrikkeier Wilhelm Mustad 1918-23 kan besøkes. Sjekk ut atrium med fontene og rosebed, bueganger og valmtak. Dessuten har bygget en nyrestaurert hage.


I Pilestredet Park vises mer av det moderne. Boliganlegget på det gamle Rikshospitalområdet har vekt på miljøvennlig byggeri, materialbruk og gjenbruk. Utearealene byr på sosiale møtesteder, leke- og oppholdsareler og er basert på byøkologiske prinsipper der bruk av overflatevann står sentralt.

Adgangen til alle bygningene og de grønne anleggene er gratis og flere steder arrangeres omvisninger.

Forrige gang Oslo Åpne hus ble arrangert benyttet ca. 10 000 av Oslos befolkning seg av tilbudet om gratis omvisning og en titt bak porter og fasader som vanligvis er stengt for vanlig besøk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere