RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpent møte om fredning

Torsdag 30. mars holder Grünerløkka historielag åpent møte om fredningen av Birkelunden kulturmiljø. Samtidig ønsker laget seg nye medlemmer.

Grünerløkka: Vi vet at historieinteressen i bydelen er stor og vi har en rekke oppgaver, sier historielagets leder Tom Sørbø. Sammen med redaktør for historielagets medlemsavis, Martina Gaux oppfordrer han flere historieinteresserte til å melde seg inn i foreningen. Som medlem får man til en årsavgift på rundt 100 kroner medlemsavis og tilgang til arrangementer og møter.
Foreningens årsmøte starter klokka 19, og umiddelbart etter årsmøtet blir det åpent møte om fredningen av Birkelunden kulturmiljø. Møtene holdes på biblioteket på Schous plass.

Spesiell historie

Folk flytter til Grünerløkka på grunn av bydelens spesielle historie. Det er viktig å dokumentere denne, sier Sørbø.
Historielaget har blant annet fått midler til å gi ut to bøker og til å ta i bruk et større bildearkiv tilknyttet Deichmanske bibliotek. Nå søkes det etter noen som kan benytte seg av mulighetene det medfører.
Det skjer mye her nå som må dokumenteres for fremtiden. I dag ser man for eksempel at mange av innvandrerne som flyttet hit på 1970-tallet flytter ut. Grünerløkka er blitt en bydel for spesielle befolkningsgrupper. Folk bor her til barna er store nok til å leke ute alene, da flytter de og kommer tilbake når ungene er store nok til å klare seg selv. Mange som bor her har også fått forskudd på arv eller er skilte og enslige, sier Sørbø.

Levende museum

Også fredningen av deler av Grünerløkka medfører jobb for laget.
Store deler av Grünerløkka blir et levende museum. Det er mye spennende arkitektur fra slutten av 1800-tallet her, sier Sørbø begeistret.
Historielaget har også god kontakt med det jødiske museet i den tidligere synagogen i Calmeyers gate. Før krigen bodde store deler av landets jødiske befolkning på Grünerløkka. Dette lærer man mer om i historielaget
Medlemskap i historielaget er en fin måte å engasjere seg i nærmiljøet på. Dette er en bydel med utrolig mye historie og mange tilbud å gripe fatt i. Mange sitter på spennende informasjon som vi gjerne vil høre om, sier Sørbø.
Tar medlemskap mye tid?
Man kan gjøre det til en heltidsjobb, sier Gaux, men understreker at det er opp til hver enkelt hvor mye man vil jobbe.
Grünerløkka historielag har kontorer på Deichmanske bibliotek på Schous plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere