*Nettavisen* Nyheter.

Åpne barnehager reddet etter time-out

barnehageaksjonen tilstede: Barnehageaksjonen var godt representert under budsjettmøtet. De har kjempet for å redde den ene av de tre foreslåtte nedleggelsene av åpne barnehager i bydel Alna. Foto: Foto: Linn Husby

To av opprinnelig fire åpne barnehager blir opprettholdt i bydel Alna. Nå jubler Barnehageaksjonen for å ha klart å redde den ene som sto i faresonen.

FURUSET: Sakens kjerne lå i om koordinatorstillingen for barnehagetilbudet ved Miljøhus 15 skulle opprettholdes eller ikke.

Få av bydelsutvalgets (BU) representanter hadde derimot fått med seg at stillingen også koordinerer Furuhusets barnehagetilbud. Det var derfor ikke snakk om to årsverk, men ett årsverk for begge husene.

Rot med stillingene

– Det var bare Høyre som hadde skjønt dette med koordinatorstillingen, sier Anette Sandberg (38), pedagogisk leder for den åpne barnehagen ved familiehuset Furuhuset.

– Jeg satt jo der og trippet og ville si noe, sier hun.

Etter en to minutters time-out fra Arbeiderpartiets representanter, deriblant BU-leder Knut Røli, kom man enstemmig frem til at man ikke kunne legge ned den ene stillingen som fantes.

– Nei, de tør nok ikke å legge ned Furuhuset foreløpig. Dette tilbudet har vært med fra starten av og her er terskelen høy for å kutte i tilbudet, sier Sandberg. Avgjørelsen betyr at hun nå beholder jobben ved Furuhuset.

LES OGSÅ: En vinner og en taper

Hurra, vi vant!

Kort tid etter avstemningen ble Barnehageaksjonens Facebook-gruppe oppdatert med jubelmeldingen «Hurra vi vant!» og videre skriver de der:

«Vi fikk ikke flertall for alt, men BU har vedtatt å opprettholde virksomheten ved Miljøhus 15. Det betyr at åpen barnehage på Haugerud er reddet. BU har også vedtatt å beholde en felles stilling som koordinator for de to åpne barnehagene på Haugerud og Furuhuset.»

Intet kveldsåpent tilbud

Likevel ble utfallet at to av de opprinnelig fire åpne barnehagene ble vedtatt nedlagt. Bare SV og Venstres to representanter stemte for å opprettholde også det kveldsåpne barnehagetilbudet. Argumentet for å stenge de to siste er at tilbudet der generelt sett er lite brukt og at midler derfor heller bør gå til de ordinære barnehagene.

– Behovet for de åpne barnehagene er blitt mindre etterhvert som barnehagedekningen har økt. Jeg tror reduksjon til en åpen barnehage er bedre enn å redusere ressursene i de ordinære barnehagene, sier Erik Kjeldstadli, bydelsdirektør i Bydel Alna.

– Så skal vi se hvordan vi kan utvikle tilbud der foreldre kan møtes uansett, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.