RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oberst Rodes Vei 70 E: Wenche Røtteruds gamle eplehage er åpen for alle førstkommende søndag.
Oberst Rodes Vei 70 E: Wenche Røtteruds gamle eplehage er åpen for alle førstkommende søndag. Foto: FOTO: Privat

Åpne hager skal bli en norsk tradisjon

Søndag åpnes tusen hager for publikum over hele landet. Fire ligger i Bydel Nordstrand.

NORDSTRAND: – Det norske hageselskap starter i år noe som man håper skal bli en tradisjon i Norge. I Danmark og England er «åpne hager» allerede veldig populært, forteller Sigrid-Ann Mortensen i Nordstrand hagelag.

Del på Facebook

Nyte og få idéer

– Idéen er at man skal kunne tusle rundt i en av de åpne hagene, nyte atmosfæren, snakke med hage-eier og en fra hagelaget, og få inspirasjon til å gjøre noe nytt i sin egen hage, sier hun, og legger til:

– I vårt grønne distrikt har vi mange vakre hager, men vi har aldri før fått tilgang til disse. Nå ønskes publikum velkommen søndag 14. august mellom klokken 12 og 17.

De åpne hagene finner du her: Kirkeåsveien 27 (Janne og Lasse Bockelie), Vingolfveien 18 B (Anne Fagereng Wessel), Ole Moes vei 11 B (Ingjerd Røhr-Staff) og Oberst Rodes vei 70 E (Wenche Røtterud).

LES OGSÅ: – Velkommen inn i hagen min!

Godt for sjelen

– Jeg er veldig spent på hvor mange som finner veien til de fire hagene. De har mye forskjellige og mye spennende å vise frem. I tillegg er det å vandre i en harmonisk hage godt for vår psykiske helse, og kanskje det kan være viktig i den tiden vi er inne i nå, sier Sigrid-Ann Mortensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere