*Nettavisen* Nyheter.

Åpner bakdøren for langtidsledige

JOBBER: Rune Kvarme og Baard Fiksdal i NHO Service vet det fins arbeid til dem som har litt bagasje. Foto: FOTO: TRINE DAHL-JOHANSEN

Hvert år får rundt 1100 personer fast jobb i det private næringslivet – ved å gå bakdøren hos Næringslivets hovedorganisasjon (NHO).

Klikk på bildet for å forstørre.

Rune Kvarme og Baard Fiksdal i NHO Service vet at det finnes mange jobber der ute til de som er motiverte. Foto: FOTO: TRINE DAHL-JOHANSEN

OSLO: – For de som har litt bagasje kan det være svært vanskelig å få jobb via en ordinær søkeprosess, for de blir sortert vekk ganske fort. Det blir man også om man har hull i CVen.
Ringer i Vannet åpner imidlertid bakdøren for disse menneskene og lar dem vise arbeidsgiver at de er relevant arbeidskraft, sier prosjektleder Rune Kvarme og informasjonssjef Baard Fiksdal i NHO Service.

Innfrir forventninger

Prosjektet kartlegger bedriftenes behov og hva slags kompetanse som kreves akkurat der. Det er viktig å snakke om risikoen på forhånd. Når bedriften sender en beskjed til attføringssenteret om at de har en ledig stilling, har de selv fått bestemme hva slags begrensninger de kan godta.
De får det de forventer og er beredt til å legge godt til rette for at kandidaten skal lykkes. Og kandidatene får vist seg fram i en uforpliktende praksisplass.

LES OGSÅ: Fikk arbeid via Ringer i Vannet

Jobber på en ny måte

NHO har 110 attføringsbedrifter tilknyttet seg. 15 av disse ligger i Oslo og Akershus.
– Før var de konkurrenter, men nå samarbeider de om å finne best mulig kandidater til bedriftene som har behov for arbeidskraft, sier prosjektleder i Oslo/Akershus Ingunn Blauenfeldt Christiansen til dittOslo.
– Attføringsbedriftene jobber på en ny måte. De må lete etter kandidater som passer til bedriften, ikke bare finne en plass kandidaten kan plasseres, forklarer Kvarme.
De som ønsker å delta i Ringer i Vannet kan ta kontakt med sin saksbehandler i NAV, eller gå direkte på en av attføringsbedriftene i Oslo.

LES OGSÅ: Lova Siverts setter sin signatur i Operaen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag