RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner døren for 10-åringene

Holmlia kirke inviterer femteklassinger på Holmlia til å bli "juniorkonfirmanter".

Holmlia: Som en av forsøksmenighetene i trosopplæringsreformen tilbyr Holmlia kirke trosopplæring for lokale 10-åringer. Opplæringen foregår hver onsdag etter skoletid fra 6. september til 29. november.

Personlig invitasjon

Denne uken går medlemmer i menigheten rundt til de barna som er døpte og som dermed er medlem av Den norske kirke. Av alle femteklassingene på de fire skolene som sogner til kirken gjelder dette kun rundt 50 barn.

Dette tilbudet er et ledd i trosopplæringen for dem som er døpte. Akkurat som muslimene har Koran-skole, sier Ingebjørg Baklid Hegstad som er ansvarlig for opplegget. Hun påpeker derimot at tilbudet er åpent for alle.

Men da må de være klar over at det er trosopplæring vi driver med, sier hun.

Deltagelse

Hver onsdag inviterer kirken femteklassingene til to timer med dans, drama og bibelfortelling fra "Den levende boka" som alle barna får når de er ferdige. På samlingene vil det også være mye lek, aktiviteter, bibelvandring, skattejakt. I tillegg lover Hegstad mange overraskelser.

Avslutningsvis skal juniorkonfirmantene arrangere en familiegudstjeneste hvor foreldre og faddere blir invitert. Da får de selv velge sanger, dekorere og skrive bønner.

Hegstad håper å få med så mange som mulig til årets opplæring.

Målet er at alle døpte deltar. Vi har et ansvar overfor de vi døper sammen med foreldrene sånn at de skal få kjennskap til den troen de er oppvokst med, forklarer hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere