RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner for bygging av privat sykehjem på Furuset


SYKEHJEM: Byrådsekretær Kai-Morten Terning (FrP) mener det er klok politikk å la private bygge og eie et nytt sykehjem på Furuset.
SYKEHJEM: Byrådsekretær Kai-Morten Terning (FrP) mener det er klok politikk å la private bygge og eie et nytt sykehjem på Furuset.
Store aktører står i kø når Oslo kommune igjen vil åpne for å la private bygge sykehjem.

FURUSET: Sist Oslo lot private aktører bygge og drive sykehjem måtte det en stor opprydding til i etterkant. Kommunen vedtok å granske seg selv, og komunerevisjonen slo i 2004 fast at Midtåsen sykehjem på Nordstrand kostet kommunen 24 millioner kroner mer enn nødvendig.

Del på Facebook

Nå ønsker FrP-byråd Cecilie Brein å selge ut en rekke av sykehjemme i Oslo for så å leie dem tilbake. Hun sier dessuten til Dagens Næringsliv at Oslo for første gang skal gå sammen med private om å bygge sykehjem i Oslo.

LES OGSÅ: Furuset er først ut

Lokalavisen har forsøkt å få Cecilie Brein i tale for å få en forklaring på hvordan hun kan hevde at dette er noe nytt i Oslo, all den tid Midtåsen sykehjem ble bygd av privte og fortsatt eies av private.

Noe helt annet

– En kan ikke sammenligne avtalen en hadde om utbygging av Midtåsenhjemmet med de OPS-avtalene vi ønsker på sykehjemsområdet, sier byrådsekretær Kai-Morten Terning.

– Hovedforskjellen er at det ikke var en konkurranse mellom flere aktører på Midtåsenhjemmet, noe som er en selvfølge når vi skal inngå nye OPS-avtaler. Hvis det ikke blir god nok økonomi og kvalitet som en blir enig om med utbygger på forhånd, kommer vi selvsagt ikke til å gjennomføre utbyggingen på Furuset som OPS-avtale, sier Terning.

Private i kø

Han forteller at private interesser står i kø for å få konkurrere om et slikt oppdrag.

Blant de mange deltakerne på møtet var store aktører som OBOS, Entra og Skanska.

– Erfaringene vi har fra tilsvarende avtaler på skoler er meget gode. Det er mange gode grunner til å organisere utbygginger som OPS-avtale. Noe av det mest positive er at en får delt risikoen for kostnadsoverskridelser mellom kommunen og utbygger. En kan legge inn klare krav i avtalen om hvor mye utbyggingen skal koste, og at utbygger må dekke eventuelle ekstrakostnader som ikke skyldes naturlige årsaker som økning i priser osv, sier Terning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere