*Nettavisen* Nyheter.

Åpner for GP-comeback

Alexander Rybak skal være villig til å bidra til Hviterusslands Grand Prix-bidrag neste år. Foto: Foto: Vidar Ruud, ANB

Men denne gangen skal ikke Alexander Rybak gjøre en Grand Prix-innsats for Norge.

27-åringen skrev eurovisjonshistorie da han vant den internasjonale finalen i 2009 med låten «Fairytale». 387 er fortsatt den høyeste poengsummen i Grand Prix-historien – og ga et gjennomsnitt på 9,44 poeng fra hvert av landene som var stemmeberettiget det året.

Se den historiske finaleopptredenen fra 2009 nederst i saken!

Nå skal Rybak være klar til å kaste seg inn i eurovisjonssirkuset igjen – i 2015. Denne gangen for sitt andre hjemland Hviterussland. Det røpet 2009-vinneren selv da han møtte landets kulturminister Boris Svetlov i påsken, melder Belarusian Telegraph Agency.

– Jeg ønsker å hjelpe en hviterussisk artist til å vinne konkurransen, sa Rybak under møtet ifølge byrået.

Les også: Møt samboerne til MGP-vinneren Alexander Rybak

Tenker folkemusikk

27-åringen, som oppvokst på Nesodden utenfor Oslo, har allerede gjort seg noen klare tanker om hva han kan bidra med.

– Jeg oppdaget for lenge siden at hviterussiske kvinner har en strålende aksent når de snakker engelsk. Dette blir utgangspunktet for den framtidige låten, sa han – og tilføyde:

– Handlingen vil dreie seg om en jente som lover å følge sin kjærlighet, men som vil beholde sin hviterussiske aksent. Melodien vil ha toner fra folkemusikken.

Rybak, som den siste tiden har vært å se i «Hver gang vi møtes» på TV2, skal videre ha gitt uttrykk for at han tror nettopp den miksen vil treffe godt hos det europeiske Grand Prix-publikummet.

Får støtte av myndighetene

Belarusian Telegraph Agency skriver videre at 27-åringen akter å holde auditions for å finne den rette artisten til prosjektet – og mye skal tyde på at på Rybak får grønt lys.

Det meldes nemlig at det hviterussiske kulturdepartementet er svært positive til 27-åringens tanker – og at 2009-vinneren skal ha fått klare løfter om at han vil få støtte til å gjennomføre prosjektet.

Før Rybak kan sette handling bak tankene sine, skal imidlertid årets internasjonale Grand Prix-finale gjøres unna. Den avholdes i København lørdag 10. mai – med artisten Teo som Hviterusslands håp. Låten heter «Cheesecake»:

Hviterussland har for øvrig deltatt i Grand Prix de ti siste årene. Bare tre ganger har det endt med finaleplass. Landets beste plassering i konkurransen stammer fra 2007, da Dmitrij Koldun ble nummer seks med låten «Work Your Magic».

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag