RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner for påbygg på Grorud senter


Blir ikke vesentlig endret av et påbygg, men vil demme opp for handelslekkasje, mener byråd Bård Folke Fredriksen.
Blir ikke vesentlig endret av et påbygg, men vil demme opp for handelslekkasje, mener byråd Bård Folke Fredriksen.
– Dette er en del av fortettings-strategien i Oslo, sier Høyre-politiker.

GRORUD: Byrådet foreslår å regulere Rosenbergveien 15 slik at forretningsarealet til Rema 1000 kan økes, samt at det åpnes for på-/tilbygg vest for Grorud senter.

LES OGSÅ: – Kun 30 prosent handler på Grorud

Styrker Grorud

– Å styrke Grorud senter er viktig for stedsutviklingen og en del av fortettingsstrategien i Oslo. Byrådet arbeider også med en helhetlig plan for Grorud senter for videre utvikling. Det er positivt at området rustes opp og gjøres mer attraktivt og universelt utformet, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H).

Vil styrke Grorud senter

Bygget som ønskes utvidet inneholder en REMA-butikk vest på Grorud senter. Området har meget god kollektivdekning med både bussterminal og T-banestasjon i umiddelbar nærhet. Bydel Grorud er den bydelen i Oslo med størst handelslekkasje.

– Det er viktig å styrke Grorud senter for å demme opp for handelslekkasjen samt å styrke området som et bydelssenter, sier Fredriksen.

Endres ikke særlig

– Dette planforslaget er heller ikke av en slik størrelse at tyngdepunktet for senterområdet vil bli endret i særlig grad, sier Fredriksen.

Det arbeides med egne planer for sentrumsområdet på Grorud i samarbeid med arkitektene som vant konkurransen Europan 9, opplyser byrådsavdelingen.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere