RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner for totalforbud


Et nytt EU-direktiv åpner for totalforbud mot fyrverkeri i Norge.
Et nytt EU-direktiv åpner for totalforbud mot fyrverkeri i Norge.
Nye retningslinjer om fyrverkeribruk fra EU åpner for et totalforbud mot alle typer farlige raketter i Norge.

EU-direktivet omhandler blant annet krav til at fyrverkeri skal godkjennes og testes før det slippes på markedet. I enkelte europeiske land kan dette i teorien åpne for et totalforbud mot fyrverkeri, skriver VG Nett.

Kan bli utvidet

Forbud mot bruk av raketter med styrepinner er ute til høring nå. Om dette blir det eneste forbudet, vil resultatet av høringsrunden avgjøre. Slik det ser ut kommer bakkebaserte raketter uten pinne trolig til å forbli lovlig i Norge - så lenge fyrverkeriet er godkjent av SINTEF på oppdrag fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Politisk beslutning

- Foreløpig er det ingen ting som tyder på at det blir et totalforbud. Forbudet mot pinneraketter er innført, og vi følger uviklingen nøye. Det er riktig at direktivet åpner for et totalforbud, men om det skal innføres et forbud mot alle typer raketter er til syvende og sist en politisk beslutning, sier Siri Hagehaugen, avdelingsleder i DSB til VG Nett.

Hagehaugen var med i arbeidsgruppen som blant annet rådet justisminister Knut Storberget til å forby pinnerakettene. Arbeidsgruppen konkluderte med at det ville være å gå for langt og gå inn for et totalforbud nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere