RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner opp for dialog


De elsker det samme området, men har ulik oppfatning av hvordan det bør benyttes. Mandag fremførte de sine meninger for lokalpolitikerne. Til venstre: Tom Nyborg og Kjell Roas Kaasa i Manglerud Star. Til høyre: Amund Kveim i Østensjøvannets Venner.
De elsker det samme området, men har ulik oppfatning av hvordan det bør benyttes. Mandag fremførte de sine meninger for lokalpolitikerne. Til venstre: Tom Nyborg og Kjell Roas Kaasa i Manglerud Star. Til høyre: Amund Kveim i Østensjøvannets Venner.
Østensjø BU vil invitere Manglerud Star og Østensjøvannets Venner til dialog. Målet er å finne en løsning for utbygging ved Manglerudhallen.

ØSTENSJØ/MANGLERUD: To sterke parter stilte i åpen halvtime da Østensjø bydelsutvalg (BU) mandag denne uken skulle behandle høringssaken om ny kunstgressbane på Manglerud.

Som tidligere omtalt i Nordstrands Blad står "kampen" mellom Manglerud Star og Østensjøvannets Venner.

LES OGSÅ: Drømmer om bydelsstadion

Brenner for nærmiljøet

Tom Nyborg og Kjell Roar Kaasa i MS snakket varmt om klubbens engasjement for nærmiljøet og hvordan de med en helårsbane og et nybygg kan videreutvikle dette.

– Vi har over 900 medlemmer og er idag størst på barne- og ungdomsidrett. Hvis vi får støtte for planene vil det åpne seg en ny verden for oss. Vi tenker ikke bare toppidrett, men tar ansvar for alle grupper i samfunnet, påpekte Nyborg og Kaasa.

Bekymret for naturen

Østensjøvannets Venner er ikke positive til planene.

– Det er allerede etablert tre kunstgressbaner i østensjøområdet. Nå er det snakk om en fjerde. Vi vil sørge for å bevare det biologiske mangfoldet. Denne saken er full av håpløse ingredienser og er ikke utredet skikkelig. Ikke gjør som med Oppsal Arena, der man bygget først og så problemene etterpå, sa foreningens leder Amund Kveim

Han mener likevel at MS fortjener ros, fordi de er ambisiøse og ikke legger skjul på planene sine.

– Her er det planer om et monsteranlegg i miljøparken. Vi er provosert, men ikke mer enn at vi gjerne bidrar i en dialog. Men de negative miljømessige konsekvensene må kompenseres for at vi skal gi vårt bifall, sa Kveim.

– Det er ikke bare snakk om fugleliv, men også 100-150 rødlistede arter som er helt avhengige av buffersoner. På sørlandet stanset én rødlistet sommerfugl utbyggingen av et område, poengterte Kveim.

Biologisk mangfold først

Da BU behandlet saken var de enstemmige i en uttalelse, der de blant annet påpeker at midlene til kunstgressbanen ble bevilget med tanke på barne- og ungdomsidretten. I den forbindelse er de skeptiske til at en oppgradering av anlegget til Adeccoliga-standard vil komme breddefotballen i distriktet til gode. De undrer også på om dette er forenlig med intensjonene for miljøparken.

BU ber om at man i det videre arbeidet har et tett samarbeid med Østensjøvannets venner, og at det foretas en utredning av konsekvensene for naturmangfoldet i miljøparken.

BU deler dessuten bydelsdirektørens frykt for trafikale problemer ved en utvidelse av anlegget, og vil ha en redegjørelse for en helhetlig fremtidig bruk av området.

Om kunstgressprosjektet på grunn av miljømessige konsekvenser ikke lar seg gjennomføre, ber lokalpolitikerne om at fotballbanen settes tilbake i fullverdig stand som gressbane, slik den var før arkeologene fant fram spadene.

Dialogmøte

BU vil også ta initiativ til et møte med de to partene.

– Denne saken avgjøres ikke på bydelsnivå, men hvis vi lokalt står samlet om et løsningsforslag kan det potensielt bli resultatet. Lokale krefter må derfor sette seg sammen og komme frem til et omforent forslag begge parter kan leve med, fastslo Per Nygaard (SV).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere