*Nettavisen* Nyheter.

Åpner på lørdag - stengt på søndag

- Forbaska tull, sier Knut Arne Løite fra Supern i Sørkedalen om Fylkesmannens nei til søndagsåpent. Lørdag inviteres likevel gamle og nye kunder til grillfest i anledning nyåpningen.

Sørkedalen: Fylkesmannen ba om positiv innstilling til søndagsåpent fra bystyret - og fikk det. Rett før den offisielle åpningen av Supern er derfor initiativtakere og eiere forundret og fortvilet over at de nå har fått blankt nei på søknaden om å holde søndagsåpent.
- For meg er dette helt uforståelig, sier Løite.
- Fylkesmannen gjør seg på denne måten til en folkefiende. Det er ikke fastboende som kommer til å utgjøre mesteparten av kundene våre, men turgåere og dagsturister.
Fylkesmannen begrunner avslaget med at Sørkedalen ikke er et turiststed.
- Når folk i Oslo er på tur, er de visst ikke turister. Jeg skjønner ikke hvordan han kan konkludere med dette.

Et velferdsgode

Løite mener avgjørelsen tatt av Fylkesmannen er lite gjennomtenkt.
- Jeg skulle ønske han kunne satt seg ned sammen med oss, slik at vi kunne forklart ham hvor viktig det faktisk er med søndagsåpen butikk i Sørkedalen. Det er et velferdsgode for folk som kommer forbi. Har du glemt votter til ungene, skismøring og lignende, kan vi tilby dette.
Han er redd konsekvensene kan bli at butikken må stenge atter en gang.
- Hvis søndagsstengt betyr at vi på sikt må stenge, vil det føre til at folk igjen må kjøre inn og ut av dalen til Røa for å ordne ting de lett kunne gjort hos oss. Det er ikke spesielt miljøbesparende.
For folkene bak Supern virker det som Fylkesmannen hadde bestemt seg i forkant.
- Loven er så rundt formulert at Fylkesmannen kan bruke den som han vil, enten for eller mot søndagsåpent. Derfor skjønner jeg ikke hvorfor han falt ned på denne avgjørelsen.

"Brustad-bu"

Butikken er i dag på 120 kvadratmeter.
- Butikken er utformet etter at vi fikk positive signaler fra bydelen, bystyret og Fylkesmannen. Et halv år etter har Fylkesmannen snudd helt om.
Alternativet nå er å gjøre butikken om til en "Brustad-bu". Da kan ikke arealet på butikken være større enn 100 kvadratmeter. Dette kan bli vanskelig fordi det både skal åpnes kafé og butikk. Deler av butikken må i så fall skilles ut.
- I verste fall får vi ikke ting til å gå rundt da, så vi avventer situasjonen og kommer til å anke til departementet. Jeg vet ikke hvor lang tid det kommer til å ta, fortviler Løite.

Inviterer til grillfest

Til tross for at butikken må holde stengt på søndag, inviteres alle til offisiell åpning førstkommende lørdag. Butikken vil holde åpent fra morgenen av. Foreløpig er planen å ha åpent mellom klokken 09.00 og 20.00 for å se hvilket tidspunkt kundene kommer.
- Vi skal ha en prøveåpning med grillfest klokken 16.00. Gratis mat og drikke til gamle og nye kunder. Vi skal ha levende musikk med Harald Thune. Det blir country, det hører til her på bygda. Alle er hjertelig velkommen! smiler Løite.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.