Åpner Romsås sykehjem for rusavhengige

Byråd for eldre Aud Kvalbein (KrF) vil at Oslo skal være en by for alle, der også de med vanskelige liv skal få plass på sykehjem. Arkivfoto

Byråd for eldre Aud Kvalbein (KrF) vil at Oslo skal være en by for alle, der også de med vanskelige liv skal få plass på sykehjem. Arkivfoto Foto: Foto: Julie Messel

En helt ny avdeling for eldre med rusproblemer åpner nå på Romsås sykehjem.

OSLO: – Det nye spesialtilbudet vil bidra til å gjøre livet lettere for mange som har hatt det tyngst i livene sine, sa byråd for eldre Aud Kvalbein under den offisielle åpningen av korttidsplassene for mennesker med rusproblemer ved Romsås sykehjem 1.

Det melder Sykehjemsetaten i en pressemelding.

LES OGSÅ: Opplevde alle døtres mareritt da pleierne fant moren (86) blodig på sykehjemmet

Skal få den hjelpen de trenger

Det var i november 2013 at Sykehjemsetaten opprettet sju korttidsplasser for rusavhengige.

Fra før har etaten en langtidsavdeling for eldre med rusproblemer ved Stovnerskogen sykehjem.

– Brukerne skal behandles med respekt og verdighet. De skal få den pleien, omsorgen og medisinske behandlingen som de har behov for og det skal skje i trygge omgivelser, sa Kvalbein.

Les også: – Kommersielle sykehjem er taperne

– Oslo skal være en trygg by for alle, noe disse plassene er et bidrag til, sa byråd for helse og sosiale tjenester Øystein Eriksen Søreide.

Entusiastisk personale

– Jeg vet at personalet har forberedt seg godt og styrket sin kompetanse. Derfor er jeg sikker på at alle pasienter med rusproblemer vil bli tatt godt vare på her, sier Søreide.

Institusjonssjef Anne-Lise Skjæveland ved Romsås sykehjem takket de ansatte som har tatt utfordringen på en entusiastisk og positiv måte, da korttidsplassene ble åpnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag