RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga Hockey vant serien i fjor. I år starter de eliteserien med hjemmekamp mot erkerival Storhamar.
Vålerenga Hockey vant serien i fjor. I år starter de eliteserien med hjemmekamp mot erkerival Storhamar. Foto: Alice Johansen

Åpner serien med hatoppgjør

Vålerenga tar imot sin gamle erkerival Storhamar i ishockeyens sesongåpning torsdag.

OSLO: Ute skinner sola, og avisene kjemper om å lage de mest positive overskriftene om det varme septemberværet i Oslo. Men i Jordal Amfi ligger isen, og torsdag braker det løs i eliteserien i ishockey.

Og det blir ingen myk start for Vålerenga, som tar imot sin gode, gamle erkerival Storhamar i åpningskampen. 

– Dagens motstander er det største hatlaget i serien. Det gjør at vi gleder oss litt ekstra til kveldens kamp, slår redaktør Espen Bjørneseth i Klanen.no fast på VIF-supporternes nettside.

Tøff oppladning

Det er all grunn til å tro at Vålerenga stiller godt forberedt til seriestarten. Espen Knutsens menn har nemlig ladet opp til hjemlig serie med gruppespill i Champions Hockey League.

VIF har riktignok tapt fire av fire kamper i turneringen hittil, men presterer laget på samme nivå i hjemlig serie, ligger det an til mange poeng også i år.

Et lyspunkt for Vålerenga er dessuten at både Stefan Espeland og David Bräck er tilbake fra skade før seriepremieren. I tillegg er Magnus Hoff spille klar, etter returen fra USA.

– Selv om det var flere lag i GET-ligaen som ønsket Hoff, ble det klart i dag at han selv ønsket seg tilbake hit. Da er han selvsagt velkommen, sa leder Jan Tore Kjær i VIF Hockey da overgangen ble kjent tirsdag.

Rival fra Oslo

Vålerenga har vunnet serien de siste to årene, i fjor etter spinnville 7-1 over Stavanger i seriefinalen. Også i år er det forventet hard konkurranse fra Stavanger Oilers. I tilegg er Lørenskog og Sparta sterke medaljekandidater, ifølge vif-hockey.no.

Men sjelden er det mer prestisje enn når Vålerenga møter Storhamar. Kampen i Jordal Amfi begynner klokken 19.00 torsdag.

I år får Vålerenga dessuten selskap av et annet oslolag i eliteserien. Manglerud Star har overtatt plassen til Rosenborg, og tonen fra de gulgrønne er klar: De vil være med og gi VIF juling.

MS åpner serien med bortekamp mot Lillehammer torsdag. Første hjemmekamp er søndag klokken 17.00 mot Stjernen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere