Åpner skolen for offentligheten

Torsdag ble akademiet for integrert medisin offisielt åpnet i Sjømannsskolens lokaler. Nå skal skolen og området åpnes for offentligheten.

Ekeberg: Eiendomsselskapet Avantor har i lang tid jobbet med å finne en ny leietaker til Sjømannsskolen. Forrige torsdag ble "Lyceum", akademiet for integrert medisin, offisielt åpnet med storfint besøk blant annet av Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) og stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap).

Historisk reise

Den offisielle åpningen startet med en kulturhistorisk reise i regi av lokalhistoriker Gunnar Pedersen. Han fortalte om Ekebergs usedvanlige historie når det gjelder alternativ medisin og tok oss med fra Alunverket nederst i Kongsveien og den helbredende kilden i grotten ved Kongshavn, til de 351 forskjellige plantene i skråningen ved Sjømannsskolen og Anne Brannfjells kunnskap om alternativ medisin.

På vegne av Eikabergtinget foreslo Gunnar Pedersen at det ene auditoriet på Sjømannsskolen blir kalt opp etter Anne Brannfjell.

Vi ønsker at skolen blir en integrert del av Ekeberg og ønsker dem velkommen for å bringe helse i tråd med Anne Brannfjells gode ånd, sa Gunnar Pedersen.

Synliggjøring

Sjømannsskolen ble bygget som undervisningsbygg og vi følte at det var riktig at bygget fortsatt blir brukt til et slikt formål. Vi skal sørge for vedlikehold av de kulturhistoriske interessene, dette er også nedfelt i avtalen med leietakeren, sier Christian Joys, administrerende direktør i eiendomsselskapet Avantor.

"Lyceum" har fått en leieavtale på 20 år, med mulighet for 10 års forlengelse.

For oss er det viktig å bringe alternativ medisin på banen og skape et grunnlag for forskning. Denne samlokaliseringen vil synliggjøre holistisk medisin i folks bevissthet, sier Joys.

Selskapslokaler til leie

Målet er at skolen og området skal bli mer tilgjengelig for offentligheten. Det er allerede inngått en kontrakt med Ekebergrestauranten om drift av kantine og festlokaler i Sjømannsskolen.

Det er nå mulig å leie selskapslokaler i Sjømannsskolen til bryllup og andre større arrangementer. Bruken av skolen blir dermed utvidet og bygningen blir mer tilgjengelig for offentligheten.

Ettersom utbyggingen av Sørengbyen tar til vil Sjømannsskolen bli en takterrasse og et rekreasjonsområdet for hele byen.

Bygget blir mer åpent for offentligheten nå enn tidligere. Vi skal sette spor etter oss og passe på denne historiske bygningen, lover Joys.

Storfint besøk

Den offisielle åpningen ble forestått av Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen, og stortingspresident Thorbjørn Jagland. I sine innlegg snakket de om Sjømannsskolens betydning for byen og alternativ medisins plass i helsevesenet.

Sjømannsskolen er et landemerke og dette er en viktig dag i hovedstadens historie. Byen skal være inkluderende og favne vidt, jeg er veldig tilfreds med at senteret er lagt til denne byen, sa Per Ditlev-Simonsen i sitt åpningsinnlegg.

Det var en revolusjon da Stortinget vedtok å inkludere alternativ medisin. Nå ligger Norge i forkant på dette feltet, sa Thorbjørn Jagland i sitt innlegg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag