RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAMMEN I SORGEN: Tirsdag la sørgende ned blomster og tente lys ved barnehagen der Sigrids eiendeler ble funnet. Onsdag ettermiddag/kveld er det åpne dører på Skøyenåsen skole. Her er det blant annet helsepersonell tilstede, og et stillerom der du kan minnes Sigrid.
SAMMEN I SORGEN: Tirsdag la sørgende ned blomster og tente lys ved barnehagen der Sigrids eiendeler ble funnet. Onsdag ettermiddag/kveld er det åpne dører på Skøyenåsen skole. Her er det blant annet helsepersonell tilstede, og et stillerom der du kan minnes Sigrid. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Åpner skolen for sørgende

Treffstedet på Skøyenåsen skole er gjenåpnet etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept.

ØSTENSJØ: Skøyenåsen skole var åpen tirsdag kveld, og vil også holde åpent onsdag 5. september fra klokken 16 til cirka klokken 21, med helsepersonell tilstede.

– Vi følger med på behovet og tar dette fra dag til dag. Vi har et samarbeid med skolene, kirken og politiet, sier bydelsdirektør Tove Stien.

Forferdelig trist

Bydelsdirektøren oppfordrer folk til å følge med på hjelpetilbudet via bydelens nettsider.

– Det er helt forferdelig at Sigrid er drept, men at vi nå har fått visshet om hva som har skjedd kjennes som en lettelse, sier Stien.

LES OGSÅ: Hvil i fred, hele Norges nabojente

Stort behov

Bydelsoverlege Kari Bjørneboe var tilstede på Skøyenåsen skole tirsdag kveld.

– Vi åpnet jo allerede i halvsyvtiden i går kveld. Der hadde vi et stillerom med bilde av Sigrid, lys, dempet musikk og en bok hvor man kunne skrive ned hilsner. Det var også åpent i aulaen, med mulighet til å prate eller bare sitte stille, sier Bjørneboe.

– Til å begynne med var det få som kom, men etterhvert ble det veldig mange. Stort sett ungdom, fortsetter Bjørneboe.

– De hadde tydelig behov, kom inn på stillerommet og skrev masse ned i boken. Jeg tror det var veldig nyttig og fint, sier bydelsoverlegen.

Både bydelens kriseteam, skolehelsetjenesten, diakon, utekontakter og politi er representert på skolen.

– Det var viktig at vi var der, for det ble et stort behov. Sannsynligvis vil det være større behov i dag, sier Bjørneboe onsdag formiddag.

Hun er imponert over hvordan ungdommen takler situasjonen.

– Dette er et sjokk og uforståelig, men jeg synes de er veldig flinke til å sette ord på tankene og følelsene sine, og reflektere, sier bydelsoverlegen.

Du kan også skrive en siste hilsen til Sigrid her

Krisetelefon

Hvis du er pårørende, venn eller beboer i bydelen forøvrig som har behov for bistand eller hjelp, kan du også kontakte bydelens krisetelefon på tlf: 911 65 688. Telefonen er åpen mellom klokken 08.00 og 15.30 mandag-fredag.

Etter klokken 15.30 og i helgen kan Sosial Vakttjeneste ved Oslo legevakt kontaktes på telefon 23 48 70 90. Denne tjenesten er døgnåpen.

LES ALT OM SIGRID-SAKEN HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere