RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner trolig for pårørende onsdag


Så mange er blitt offer for virus på Madserud sykehjem de siste par ukene, at sykehjemmet har vært i karantene. Onsdag er den trolig helt over.
Så mange er blitt offer for virus på Madserud sykehjem de siste par ukene, at sykehjemmet har vært i karantene. Onsdag er den trolig helt over.
Rundt 60 personer har vært rammet av omgangsyke på Madserud sykehjem, som til slutt innførte karantene. I morgen åpner de trolig for pårørende igjen.

MADSERUD: Sykehjemmet har vært rammet av det såkalte Noroviruset, eller Winter Vomitting Disease, som det heter på engelsk. Dette er et veldig vanlig virus, som fører til omgangssyke i opp til et par dager.

Rundt 45 beboere og 15 ansatte ved Madserud sykehjem har vært smittet av viruset, og sist uke innførte de karantene.

Beboerne har hverken hatt mulighet til å få besøk av pårørende, eller å bevege seg ute i fellesrommene. Alle måltidene har de fått servert inne på sine private rom.

Nå er karantenen opphevet, og vi åpner høyst sannsynlig for pårørende i morgen, sier daglig leder ved Madserud Sykehjem, Vibeke Østensjø, til Akersposten.no.

Det er over 48 timer siden siste person har vært syk, og smittefaren er dermed høyst sannsynlig over ved sykehjemmet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere