RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpnet Årvolls nye kulturscene


Statssekretær Heidi Sørensen og byråd Bård Folke Fredriksen samstemte om å samarbeide om snorklippen under den offisielle åpningen Kulturscenen på Årvoll gård.
Statssekretær Heidi Sørensen og byråd Bård Folke Fredriksen samstemte om å samarbeide om snorklippen under den offisielle åpningen Kulturscenen på Årvoll gård.
Med en viss ministers uheldige omgang med saks i minne, fikk Heidi Sørensen behendig snorklippehjelp av Bård Folke Fredriksen under den offisielle åpningen av Årvolls nye kulturscene.

Årvoll: Etter en uke med program fra morgen til kveld, ble jubeluka på Årvoll gård avsluttet med den offisielle åpningen av Bydel Bjerkes nye flotte kulturscene. Med tilliggende sal og bakrom. Alt nytt og lekkert anrettet i den gamle låven.

BILDER FRA ÅPNINGEN

Statssekretær Heidi Sørensen og byråd Bård Folke Fredriksen sto for den offisielle åpningen. Og ikke minst med godord på veien.

– Slike møteplasser er det vi trenger. Et flott sted for de lokale kreftene å utvikle seg på. Enten det er de profesjonelle eller alle andre, sier en svært så fornøyd Bård Folke Fredriksen etter seansen.

LES OGSÅ: Fortellerstund og operalunsj

– Og jeg mener den lokale forankringen er viktigere enn store sentrale anlegg. Og skulle det bli et felles kulturhus for hele Groruddalen, må det bli på Økern og den nye bydelen som vil vokse fram der, legger byråden til.

Drømmer

Åpningsforestillingen «Grenseløse drømmer» ga et lite innblikk i hva som rører seg i bydelens kulturmangfold.

Vakkert vevd sammen i de vide rammene for Nysirkus og street art. Med ungdommelige drømmer om framtida i fokus og med historien vel i mente.

Den første delen etter workshop med ungdommene i møte med profesjonelle kunstnere.

Den andre delen et samarbeid mellom Nysirkus Bjerke, Den Norske Ballettskolen, bydelen og frivillige kulturorganisasjoner.

Splitter nytt lys- og lydanlegg ga mulighet for utfoldelse, og ikke minst de iøynefallende kulisser, eller mer en installasjon, signert Bjørn Algrim med assistanse av Dirty Duo.

Seansen med «Mellom bakkar og berg» spilt på håndorgel og med tekst delvis på urdu, ga gåsehud og var en ganske så spesiell opplevelse, og som viser hva som kan skje når mangfoldet får slippe til.

Om du savner bilder fra selve forestillingen så ville arrangørene at de skulle tas før og etter.

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere