RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byråd Torger Ødegaard erklærte Tinker’n Kanvas-barnehage offisielt for åpnet sist torsdag.
Byråd Torger Ødegaard erklærte Tinker’n Kanvas-barnehage offisielt for åpnet sist torsdag. Foto: Foto: Berit B. Njarga

Åpnet barnehage i fredet bygg

Torsdag ble Tinkern Kanvas-barnehage på Skillebekk offisielt åpnet.

SKILLEBEKK: Å ferdigstille den nyåpnede barnehagen som holder til i Rikstrygdeverkets tidligere bygninger, har ikke vært så enkelt. Deler av bygningen er fredet, og dette har gitt sine begrensninger.

– Det var et kontroversielt forslag å bruke denne bygningen til barnehage, og vi har møtt på mange hindringer. Er man kreativ, kan man likevel få til mye bra, sier Torger Ødegård, byråd for kultur og utdanning.

Både byråden og daglig leder ved Kanvas-barnehagen, Pia Friis, er godt fornøyd med resultatet, tross hennes skepsis til store basebarnehager.

– Det er spennende og morsomt å drive barnehagen. Jeg har vært skeptisk til om slike store barnehager gir de små barna nok trygghet, men etter oppstarten i august ser jeg at barna har det trygt og godt, sier Friis.

God plass inne

I alt 80 barn skal være på plass over jul, fordelt på åtte avdelinger. Barna er ett- og toåringer, som blant annet kan boltre seg på eget vannrom.

– Vi er på vannrommet med barna hver dag, der trives de kjempegodt og kan plaske og søle så mye de vil, forteller daglig leder Pia Friis.

I tillegg har barnehagen klatrevegg, og gymsal i det som opprinnelig var byggets garasje.

– Vi har et lite uteområde, men gymsalen er utrolig flott og blir mye brukt, blant annet til sykling. I tillegg bruker vi parken i nærheten, forteller Friis.

Barnehager i gamle bygg

Tinkern Kanvas-barnehage er en av flere nye barnehager som blir lagt til bygg som opprinnelig hadde helt andre formål.

– Det fødes stadig flere barn i Oslo, og befolkningen vokser. I mange bydeler kan man ikke bygge nytt, da blir det viktig å utnytte eksisterende bygg, slik som her, sier byråden.

– Man samler veldig mange barn i en og samme barnehage. Du er ikke redd for at barna skal bli utrygge i slike «barnehagefabrikker»?

– Erfaringene fra Margarinfabrikken og Kværnerdalen barnehager er gode så langt, barna trives, og vi får gode tilbakemeldinger fra foreldrene og de ansatte, understreker Ødegård, som presiserer at begge de nevnte barnehagene er større enn Tinkern.

– Dessuten er ikke alle barna samlet i én flokk, alle har mindre grupper eller avdelinger som de hører til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere